"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Hak-İş Başkanı Bursa'da TİS törenine katıldı

Hak-İş Başkanı Bursa'da TİS törenine katıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Buski, Burbak ve Bursa Kültür AŞ ile HİZMET-İŞ arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bursa'da düzenlenen toplu iş sözleşmesine katıldı.

Bursa'da, Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Yıldırım Belediye Başkan adayı Oktay Yılmaz, Buski, Burbak ve Bursa Kültür AŞ. Yöneticileri, üyeleri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ HEP DEVAM ETTİ"

Toplu iş sözleşmesinde konuşan Arslan, “Bursa’da örgütlülüğümüz 1980’li yıllara dayanıyor. 35 yıllık süreç, tüm Bursa’yı kuşatan sendikal bir süreçtir. Zaman zaman işçi arkadaşlarımızla aramıza engeller konulsa da birlik ve beraberliğimiz hep devam etti” ifadelerine yer verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile uzun zaman boyunca sendikacılık süreci yürüttüklerini belirten Arslan, “Sayın Aktaş, İnegöl’de 15 yıllık çalışma döneminde hem çalışanlarıyla hem de sendikamız ile başarılı bir çalışma yürüttü. Onun çalışmaları sayesinde milletimiz kazandı, Bursa’mız kazandı. İnşallah, 15 yıldır olduğu gibi bundan sonra da büyükşehirde beraber uyum içinde çalışacağız” diye konuştu.

TOPLU İŞ SÖZLEŞME SONUÇLARI

Taşeron firmada çalışırken kadroya geçen emekçilerin, kadroluların elde ettiği hakları kazandığını belirten Arslan, şöyle devam etti: “Toplu iş sözleşmeleri büyük çabalar ile sonuçlandırılıyor. Bu büyük başarıdır. 1992 yılında grevle elde ettiğimiz kazanımları bugün burada masada, uzlaşıyla kazanmış olmak çok önemli, tarihi bir kazanımdır. Biz kamu çalışanıyız. Kamuya hizmet ediyoruz. Kamu çalışanı olarak milletimize karşı sorumluluklarımız var, bunların bilincindeyiz.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasının satırbaşları;

"Devletini ve milletini düşünen sendikacılık anlayışının önemine değinerek, “HAK-İŞ’in ortaya koyduğu tavır ve tarz ülkemiz adına büyük bir kazanımdır. Buradan Mahmut Arslan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmeniz hayırlı olsun" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın'ın konuşmasının satırbaşları;

“Sendikalı olmak ortak hedefler için birleşmek demektir. Daha güzel yarınlar için hep birlikte mücadele edeceğiz. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *