"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Hak-İş'ten Cumhuriyet Gazetesi'nin iddialarına flaş yanıt

Hak-İş'ten Cumhuriyet Gazetesi'nin iddialarına flaş yanıt

Cumhuriyet Gazetesi'nin Hak-İş Sendikası’nın Ak Parti hükümetinden aldığı destekle, Belediye-İş üyelerinin istifaya zorlandığı haberine Hak-İş'ten yanıt geldi.

Hak-İş, Cumhuriyet Gazetesi'nin Belediye-İş üyelerinin istifaya zorlandığı yönündeki yapılan haberlerin asılsız olduğunu söyledi. 

Cumhuriyet'in haberinde, "Belediye-İş’ten yapılan açıklamada Hak-İş Sendikası’nın AK Parti hükümetinden aldığı destekle, Belediye-İş üyelerinin istifaya zorlandığı kaydedildi. Açıklamada “Tehditle sendikasını değiştirmek zorunda kalan tüm emekçiler, tehdit kalkınca, yuvaları olan sendikalarına geri dönecektir. Hormonlu Hak-İş/Hizmet-İş anlayışını ürküten, hormonları kesilince balon gibi sönme korkusudur” iddialar yer aldı.

Ortaya atıllan iddialara yönelik İşçi Haber'e konuşan Hak-İş Konfederasyonu İstanbul il Başkanı Mustafa Şişman, bu iddiaların asılsız olduğunu, durumun tam tersi olduğunu vurgulayarak şu şekilde açıklamalarda bulundu

"31 Mart yerel seçimlerinden çıkan sonuçları fırsat bilen bir kısım sendikalar, belediyelerde çalışan üyelerimizi yalan, tehdit ve baskıyla sendika değiştirmeye zorlamaktadır.

Özellikle son bir kaç gündür artan baskılar, üyelerimizin huzurunu ve iş barışını tehdit eder noktaya gelmiştir.

Bu durumdan üyemiz belediye işçileri büyük rahatsızlık duymaktadır.

Örgütlü üyelerimizin sendikal tercihlerini değiştirmeye yönelik baskının artarak devam etmesinden dolayı, sendikamız ve kamuoyu da rahatsızdır.

Üyelerimizin itibar etmediği, onaylamadığı sendikalara üye olmaya zorlanmaları kabul edilebilir bir durum değildir.

BASKI YAPAN SENDİKALARA KINAMA

Üyelerimize, yeni seçilen belediye başkanlarımızın ismini kullanarak baskı yapan sendikaları kınıyoruz.

Yalan, baskı ve tehditin, mazbatasını almamış belediye başkanlarının ismi kullanılarak yapılması, henüz koltuğuna oturmamış belediye başkanına karşı da bir iftiradır, saygısızlıktır.

Belediye başkanlarımızın adına kullanılan sözlerin gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu bir şark kurnazlığından ibarettir. 

 

Belediye başkanlarımızın ismi alet edilerek söylenen yalanlara itibar edilmemelidir. 

Bu tür yalan, baskı ve tehditlere boyun eğilmemesi konusunda üyelerimizi dikkatli olmaya davet ediyoruz.

"Üyemiz emekçiler mutlu ve geleceğinden umutludur"

Seçimle mazbata arasındaki kısa geçiş dönemini fırsat bilerek emekçileri yönlendirmeye çalışmak, nafile bir çabadır. Yeni seçilen belediye başkanlarımızın emekçilerin sendikal örgütlülüğü ve tercihine yönelik ne bir sözü, ne de bir çabası bulunmamaktadır.

Ki, yeni seçilen Belediye Başkanlarımız, ‘belediye çalışanlarının rahat olmaları ve huzur içinde çalışacakları’ yönünde kamuoyu huzurunda söz vermişlerdir.

Bu açıdan üyemiz emekçiler mutlu ve geleceğinden umutludur. Gönlümüz hoş, içimiz rahattır. 

Ancak, bazı sendikaların sorun üretmeye odaklı çabaları kaygı vermektedir. İşçi arkadaşlarımızın hakları ilerletilirken söz söylemeyenler, taşeron emekçilerinin kadro mücadelesinde yer almayanlar, bugün algı operasyonları ve baskıya dayalı metodlarla sahneye çıkmaya, örgütlenmeye çalışmaktadırlar.

Emekçilerin sendika değiştirmeye zorlanmaları, bunu yapan sendikaların işçiden ve sendikal ilkelerden yoksun, hak mücadelesinden uzak anlayışının bir sonucudur.

Üyelerimize baskı yapanları sendikal ahlaka davet ediyoruz.

İşyerlerinde huzuru bozmanın kimseye faydası olmayacaktır.

315 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük işçi örgütü olan HİZMET-İŞ Sendikamız, ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi İstanbul’da da emekçilerden büyük teveccüh görmektedir. Bunda emek ve sosyal sorumluluk eksenli uygulamalarımız ile çözüme yönelik çalışmalarımızın payı büyüktür. 

HİZMET-İŞ, hiçbir siyasi parti ile ilişkilendirilemeyecek kadar köklü ve güçlü bir sendikadır.

HİZMET-İŞ Sendikamız hiçbir siyasi parti ile ilişkilendirilemeyecek kadar köklü ve güçlü bir sendikadır. Desteğini siyasi parti ve siyasal iktidarlardan değil, emekçiden almaktadır.

"HİZMET-İŞ, siyasal olarak tarafsızdır"

HİZMET-İŞ, siyasal olarak tarafsızdır. Belediye başkanının partisi ne olursa olsun, 40 yıldır bütün belediye başkanlarıyla diyalog ve samimiyet içerisinde çalışmıştır, çalışmaktadır.

HİZMET-İŞ, ilkesel olarak kavga ve çatışmadan değil, diyalog ve uzlazmadan yana olmuş, işyerlerimiz olan belediyelerimizi sıkıntıya sokacak bir girişim içinde olmamıştır.

Türkiye’nin genelinde oldugu gibi İstanbul’da da belediyelerin çoğunluğu AK Partili olmasına karşın, buralarda uzun yıllardır Belediye-İş ve Genel-İş Sendikası örgütlüdür. HİZMET-İŞ Sendikamızın, Belediye-İş ve Genel-İş’in örgütlü olduğu belediyelerde işçinin tercihini değiştirmeye yönelik hiçbir girişimi olmamıştır, olmayacaktır.

Belediyelerde 400 bin taşeron emekçisi çalışmaktadır. Taşeron sorununu HİZMET-İŞ Sendikamız çözmüş olmasına karşın, üyelik için baskı yapmamıştır.

EMEKÇİLERİN SENDİKAL TERCİHİ

HİZMET-İŞ, emekçilerin sendikal tercihine saygı duymaktadır. Diğer sendikaların da HİZMET-İŞ Sendikamızın örgütlülüğüne ve üyelerimizin tercihine saygı duymasını istiyoruz.

Emekçileri, gönül verdikleri sendikamızdan koparmak mümkün olmayacaktır

PSİKOLOJİK BASKI

Bir kısım sendikalar, üyemiz belediye çalışanlarını, yalanlarla etkilemeye çalışmakta, değerli emekçi kardeşlerimize psikolojik baskı uygulamaktadır.

Bu baskılar, sendikamız ve çalışanlar bakımından artık tahammül edilemeyecek bir boyuta ulaşmış bulunmaktadır.

Yeni seçilen sayın belediye başkanlarımızdan, kendi isimleri kullanılmak suretiyle emekçilere baskı uygulayanlara müdahale etmesini ve bunun hesabını sormasını istiyoruz.

Umut ediyoruz ki, sayın başkanlarımız görevi devraldıklarında bunun önlemini alacaklardır.

Bu vesileyle, sayın belediye başkanlarımızı seçilmelerinden dolayı tekrar kutluyor, görevlerinde başarılar diliyoruz. 

BASKI YAPANLARA UYARI

Üyelerimize baskı yapanları uyarıyoruz.

Bilinmesini istiyoruz ki, emekçileri, gönül verdikleri sendikamızdan koparmak mümkün olmayacaktır.

Sendikal değerlerle uyuşmayan akıl ve ahlak dışı baskılar, emekçi kardeşlerimiz nezdinde karşılık bulmayacaktır.

Belediye emekçilerini HİZMET-İŞ’ten ayırma girişimleri ters tepmeye mahkumdur.

Üyelerimizi yalanlarla etkilemeye, baskıyla sendika değiştirmeye çalışanları uyarıyoruz.

Zorla güzellik olmaz. Gelin, vazgeçin.

Üyemiz belediye emekçileri kimsesiz değildir.

Aksi durumda, HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerinin tercihini zorlamaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacak, her türlü girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir."

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *