"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Hizmet-İş nedir? Hizmet-İş başkanı kimdir?

Hizmet-İş nedir? Hizmet-İş başkanı kimdir?

Hizmet - İş nedir? Hizmet - İş başkan kimdir? Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası ( Hizmet-İş )'nın üyeleri kimlerdir?

Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası ( Hizmet-İş ) 24 Ocak 1979 yılında kurulmuştur. Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Hak-İş) bağlı olan Hizmet-İş belediye ve hizmet sektöründe çalışan işçilerin haklarını gözeten toplu iş sözleşmelerinde hak sahibi olan bir sendikadır.

 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İŞÇİ SENDİKASI

Uluslararası alanda da Kamu Hizmetleri Enternasyoneli – PSI (Public Services International) ve Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu – EPSU (European Federation of Public Services Unions) üyesi olan Hizmet-İş Türkiye’de 20 numaralı Genel İşler İşkolu’nda faaliyet göstermektedir ve ağırlıklı olarak yerel yönetimlerde belediyelerde örgütlüdür

Ocak 2019 verilerine 315 bin 199 üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıdır. Sendika üyeleri Belediye İşçileri, Taşeron İşçileri, Belediye Şirket İşçileri, Konut İşçileri, Genel Temizlik İşçileri ve Genel Hizmet İşçilerinden oluşmaktadır.

 

HİZMET-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası ( Hizmet-İş ) Genel Başkanı aynı zamanda Hak-İş’in de başkanı olan Mahmut Arslan’dır. Arslan’a yönetim kurulunda Genel Başkan Vekili  Av. Hüseyin ÖZ, Genel Başkan Yardımcıları Celal YILDIZ, Halil ÖZDEMİR  ve Mehmet KESKİN eşlik etmektedir.

 

HİZMET-İŞ kölelik sistemiyle eş değer bulduğu, kabul edilemez alt işverenlik uygulamasını teşvik eden politikaların terk edilmesi gerektiğine inanmakta, bu doğrultuda çalışmalara imza atmaktadır. Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası Türkiye genelinde özellikle belediyeler ile yapılan toplu iş sözleşmelerinde aktif olarak görev yapmaktadır.

Hizmet- İş,taşeron işçilerinin ücret alacakları, sendikal örgütlenme, senelik izinlerinin hak edilmesi ve kullanılması, kıdem tazminatı ve işverenlerin değiştiği durumlarda yaşanan mağduriyetlere ilişkin yasal düzenlemelerin yeniden ele alınmasını ve güvenceye kavuşturulmasını sık sık dile getiriyor.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *