Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işçilerin iradelerine baskı uygulandığını iddia etti. Altunsoy, İBB’nin geçtiğimiz yıl Enerji İşçileri Sendikası’nı bünyesinden çıkardığını, ancak HAK-İŞ ve Hizmet-İş gibi diğer sendikalarla ilişkisini sürdürdüğünü belirtti. Altunsoy, “İBB, HAK-İŞ’i neden sistemde tutuyor? Çünkü; HAK-İŞ Genel Başkan Mahmut Arslan, İBB'den aidat almama kararı aldı. CHP yönetimi Ankara'dan, İstanbul'dan herkesi çıkarırken, HAK-İŞ'i neden çıkarmadı? Aidat almama kararı alındıysa bu ayrıcalık neden?” diyerek kamuoyuna çarpıcı sorular yöneltti.
Ayrıca, İBB’nin yakın zamanda işçilerin maaşlarını ödeyemeyecek durumda olduğunu ileri süren Altunsoy, yaşanan sürecin tarihe not olarak geçeceğini söyledi.
İBB Çalışanı İsa Arslan neden İşten Çıkarıldı?
Mahmud Altunsoy'un yayınında İBB’de 15 yıl görev yapan İsa Arslan, hiçbir gerekçe gösterilmeden iş akdinin feshedildiğini açıkladı. İsa Arslan, görev süresi boyunca hiçbir disiplin cezası almadığını ve yüz kızartıcı bir suça karışmadığını belirtti. İşten çıkarılma sebebi hakkında, ‘’İmamoğlu'nu kurtarma çabaları olduğu Saraçhane'de, polisimi yakmaya çalışan provokatörlere karşı sosyal medyada Türk polisimizi desteklemek amaçlı bir gönderi paylaştım. Gönderide ''Türk polisi'' yazdım. Benim bu paylaşımım İBB'yi rahatsız etti.'' açıklamasında bulundu.

Türk polisini destekleyen bir paylaşım yapmasının ardından İBB yönetimi tarafından rahatsızlık duyulduğunu ve bu yüzden işten çıkarıldığını öne sürdü. Süreci bağlı olduğu TES-İŞ Sendikası’na işten çıkarılmasını ilettiğini ancak sendikanın kendisine sahip çıkmadığını belirten İsa Arslan, ‘’Ben de sendika olarak TES-İş'e bağlı bir sendikaya üyeyim. Süreci TES-İŞ'e ilettim. Fakat TES-İŞ'te üyesine sahip çıkmadı. İşten çıkarıldığım gün bir telefon geldi. İSFALT Genel Müdürlüğü'ne davet edildim. Bir personel bana çıkış kağıdımı verdi. Sebep sorduğumda sebebini bilmediklerini üst makamın emri olduğunu söylediler. Üye olduğum sendika ise hiçbir şey yapmadı.'' diyerek yalnızca danışmanlık hizmeti aldığını ifade etti.

CHP'li Belediyelerdeki İşçi Çıkarımlarına Diğer Sendikalar Neden Sessiz?
Mahmud Altunsoy, işçi çıkarımları sırasında diğer sendikaların sessiz kalmasına da sert tepki gösterdi. “Neden üyelerinizin hakkını savunmuyorsunuz? Neden eylem yapmıyorsunuz?” diyerek sendikalara açık çağrıda bulundu.
İşten çıkarılan işçilerin haklarının korunmadığını savunan Altunsoy, Enerji İşçileri Sendikası olarak tüm mağdur işçilere destek olacaklarını vurguladı. Ayrıca İsa Arslan, ‘’Bu süreçte yakinen tanıdığım Enerji İşçileri Sendikası Başkanı Mahmud Altunsoy bana ulaştı. Tüm mağduriyetim için çabalayacaklarını söyledi ve bana destek çıkmaya başladılar. Mahmud Altunsoy'a çok teşekkür ediyorum. Bu davaya sahip çıktığı ve tüm işçilere yardımcı olduğu için.'' sözleriyle davasında yalnız olmadığını vurguladı.
Kartal Belediyesi’nde ‘Selamün Aleyküm’ Tartışması
Altunsoy’un iddiaları yalnızca İBB ile sınırlı kalmadı. Kartal Belediyesi’nde temizlik işlerinde sorumlu bir yöneticinin, işçilere “Selamün Aleyküm” demeyi yasakladığı iddiası da gündeme bomba gibi düştü. Yerine “selam, merhaba, günaydın” gibi kelimelerin kullanılmasının istendiği öne sürüldü.
Mahmud Altunsoy, yaptığı açıklamaların sonunda “Sabreden zafere ulaşır. İnsanlık bilmeyenlere insanlığı öğreteceğiz. Bu işlerin peşini bırakmayacağım.” sözleriyle mücadelesini sürdüreceğini belirtti.
Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy'un açıklamalarını izlemek için tıklayınız!