"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler İş bulamayan vatandaş kendini heykele zincirledi

İş bulamayan vatandaş kendini heykele zincirledi

Elazığ'da 7 aydır iş arayan ancak her yerden ret cevabı aldığını söyleyen bir vatandaş kendini Atatürk heykeline zincirledi.

Elazığ'da 7 aydır iş arayan ancak her yerden ret cevabı aldığını söyleyen bir vatandaş kendini Atatürk heykeline zincirledi. 

Elazığ’ın yerel televizyonu olan Kanal 23’e konuşan vatandaş “Açım arkadaş, bu ayıp bir şey değil. Ben dilencilik yapmıyorum! Ben devletten yardım değil, iş istiyorum” dedi.

"EVİME EKMEK GÖTÜREMİYORUM"

Aylardır iş aradığını ancak her yerden eli boş döndüğünü söyleyen vatandaş, “Evime ekmek götüremiyorum. Ben ne bir politikacıyım ne de siyasetten anlarım. Ben kendi halinde olan gariban bir insanım. Aklınıza gelebilecek her türlü devlet kapısına başvurdum. Gittiğim yerlerde hakaret görüyorum. Bana ‘çık dışarı’ diyorlar. Ben yedi aydır iş bulamıyorum. Bütün imkanlarımı seferber ettim, olmadı. Evime ekmek götüremiyorum. Ben devletten yardım istemiyorum, ben devletten iş istiyorum. Bana geçici iş versinler, bununla idare et desinler, eyvallah” ifadelerini kullandı.

"HIRSIZLIK MI YAPAYIM?"

Ailesine helal para götürmek istediğini belirten vatandaş, “Bana yüz lira yardım yapıyorlar. Ben hakkım olmayanı almam. Ben iş istiyorum, Ben de insanım, benim hakkım yok mu? Ölene kadar buradayım. Ben sadece iş istiyorum. Ne yapayım, hırsızlık mı yapayım? Yapamam. Ben sadece dürüst bir vatandaş olarak iş istiyorum, çocuklarıma helal para götürmek istiyorum.”

Daha sonra kendini Atatürk Heykeli’ne zincirleyen vatandaş, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *