"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler İşçiler yedili vardiya sistemini iptal ettirdi

İşçiler yedili vardiya sistemini iptal ettirdi

Bahariye Halı fabrikasında işçiler getirilmeye çalışan yedili (7 gün çalışıp 1 gün izin kullanma) vardiya sistemini iptal ettirdi.

Bahariye Halı fabrikasında getirilmeye çalışan yedili (7 gün çalışıp 1 gün izin kullanma) vardiya sistemi işçilerin tepkisiyle iptal edildi. 

Evrensel'in haberine göre, fabrika işçileri fabrikada örgütlü TEKSİF Sendikasının temsilcilerine gitti ancak sonuç alamadı. Birkaç gün sonra değişiklikten etkilenen makinelerde çalışan iki vardiyanın işçileri fabrika içerisinde toplandı. Sendika temsilcileri ve fabrika müdürü de işçilerin yanına gelerek görüştü. Görüşme sonrasında genel müdür yedili vardiya sisteminin iptal edildiğini duyurdu.

"TASARRUFU İŞÇİDEN DEĞİL YEMEKLERDEN YAPMALILAR"

Bahariye Halı işçileri, “Birlik olduğumuz takdirde küçük de olsa bazı kazanımlar elde ettiğimizi anladık. Bundan sonra da özellikle sözleşme sırasında da birliğimizi güçlendirmek zorundayız. Bu uygulamanın tasarruf adı altında yapıldığı söyleniyordu. Eğer patronumuz Ahmet Bey tasarruf yapmak istiyorsa yediğimiz yemekleri düzeltmeli. Çünkü yemekler o kadar kötü çıkıyor ki yemeden çöpe gidiyor. Asıl bu çöpe giden yemekler israf. Yemekleri düzeltirsek hem israf olmaz hem de bizim karnımız doyar” dedi.

"SENDİKA TEMSİLCİLERİ FABRİKA YÖNETİCİSİ GİBİ"

Bir başka işçi bağlı olunan sendika temsilcileriyle defalarca görüştüklerini ve hiçbir sonuç alınamadığını söyledi. Temsilcilerin fabrikanın yöneticisi tavrında olduğunu belirten işçi “İki vardiya olarak vardiya değişim sırasında fabrika içindeki meydanda toplandık. Önce temsilciler sonra da genel müdür geldi. Şikayetlerimizi ilettik. Onlar da bunu kabul ettiler. Ama biz bir araya gelmeseydik iptal olmayacaktı. Şimdi sözleşme sürecine girdik. Biz sözleşmede esnek çalışma, vardiya değişikliği gibi uygulamaları engelleyecek maddelerin olmasını istiyoruz. Yoksa hayatımızı işin durumuna göre planlamak zorunda kalacağız. Biz belirsiz yaşamak istemiyoruz. Sözleşme sırasında da birliğimizi güçlendirmek istiyoruz. Sendikamız bir an önce sözleşme süreci ile ilgili bizleri bilgilendirmeli. Daha patronlardan ne istediğimizi bile bilmiyoruz. Taslak ortada yok. Biz patronlara sunacağımız taslakta bizlerin de fikrinin alınmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *