"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler İZELMAN'da TİS için arabulucu süreci bitti

İZELMAN'da TİS için arabulucu süreci bitti

İZELMAN A.Ş. ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 1 ve 3 No'lu şubelerde örgütlü işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde, arabulucu süreci sona erdi.

İZELMAN A.Ş. ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 1 ve 3 No'lu şubelerde örgütlü yaklaşık 6 bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde, arabulucu süreci sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi, yüzde 24'lük zam oranınında görüşmelerin ardından bir puanlık artış yaptı. Sendika ise işverenden istediği ücret zammı teklifini yüzde 28 olarak belirledi. Sonraki süreçte, İŞKUR uyuşmazlık tutanağını bir hafta içerisinde sendikaya gönderecek. Sendika da uzlaşma sağlanamaması halinde grev tarihini belirleyecek.

"EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET"

Genel İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral taleplerinde ısrarcı oladuklarını belirterek:

"Aynı işi yaptığı halde, eksik alan, yani düşük maaşla çalışan arkadaşlarımız var. Biz hem taban ücrete zam yapılmasını istiyoruz hem de aynı işi yapıp da farklı ücretler alanların arasındaki makası daraltmak istiyoruz. Yapılan görüşmelerde belli bir noktaya geldik. Toplu sözleşmede kalan 7 maddeye de ayrı ayrı yüzde 25 zam geldiğini hesapladığımızda, yatay kazançta, TİS'in aslında yüzde 31 düzeyine geldiğini söyleyebiliriz. Eksik alan arkadaşlarımızın makasını daraltmak istiyoruz. Bu sözleşmede  personel için koku primi de elde ettik. İşveren ile görüşmelere devam edeceğiz. Arabulucu uyuşmazlık tutanağı tutacak ve sendikaya gönderecek. Tutanak, bir hafta içerisinde sendikaya ulaşır. Ardından da toplantılar yaparak grev tarihini belirleyeceğiz. Bu süreçte de işveren ile görüşmelerimiz sürecek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *