"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Kamu- Sen nedir? Kamu-Sen başkanı kimdir?

Kamu- Sen nedir? Kamu-Sen başkanı kimdir?

Kamu- Sen nedir? Kamu-Sen başkanı kimdir? Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendikalar hangileridir?

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu ( Kamu-Sen)24 Haziran 1992’e kurulmuş bir memur sendikaları konfederasyonudur. 394 bin 423 üye ile Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu Türkiye’nin önemli kamu sendikalarından biridir.

 

Vatansever söylemleri ile öne çıkan ve kendisini, "Türkiye Sevdalısı" olarak tanımlayan Kamu-Sen dünya görüşü ne olursa olsun her kamu çalışanına eşit mesafede görevini ifa etmektedir.

 

KAMU ÇALIŞANLARI SENDİKALARI KONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU

Geçtiğimiz yıl siyasete atıldığı için istifa eden  İsmail Koncuk’ tan sonra Genel Başkanlık görevini Önder Kahveci üstlenmiştir. Yönetim Kurulu’nda Kahveci ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Talip Geylan, Osman Eksert, Yücel Kazancıoğlu, Nuri Ünal, Mustafa Yorulmaz , Ahmet Demirci ,Salih Demir, Mustafa Nurullah Albayrak, Mustafa Tümer, Uğur Yıldırım ve Osman Özdemir görev yapmaktadır.

 

KAMU ÇALIŞANLARI SENDİKALARI KONFEDERASYONU TARİHİ

12 Eylül 1980 darbesinden sonra tüm sendikal haklar durdurulmuştu. 1986 yılında ufak ufak başlayan çalışmalar 90’ lı yılların başında meyvesini vermeye başlamış ve emekçilerin hak mücadelesi için yeniden yollar açılmıştır. 24 Haziran 1992’de Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı’nın adı Türk Kamu-Sen olarak değiştirilerek bugünkü Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu için ilk adım atılmıştır.

81 ilde temsilciliği bulunan Konfederasyonun, Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme, Avrupa Sosyal Şartı,  87, 151 Sayılı İlo Sözleşmeleri ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde imzaları bulunmaktadır.

 

KAMU- SEN’E BAĞLI SENDİKALAR

Türk Eğitim Sen

Türk Sağlık Sen

Türk Büro Sen

Türk Haber Sen

Türk Yerel Hizmet Sen

Türk Kültür Sanat Sen

Türk İmar Sen

Türk Tarım Orman Sen

Türk Ulaşım Sen

Türk Enerji Sen

Türk Diyanet-Vakıf Sen

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *