"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler KKTC Kamu-Sen nedir? KKTC Kamu-Sen Başkanı kimdir?

KKTC Kamu-Sen nedir? KKTC Kamu-Sen Başkanı kimdir?

KKTC Kamu-Sen nedir? KKTC Kamu-Sen Başkanı kimdir? KKTC Kamu-Sen ne gibi faaliyetler yürütmektedir?

KKTC Kamu-Sen Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı olarak Kuzay Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kamuda yetkili en büyük iki sendikadan biridir.

Tüm kamu çalışanlarına kucak açan, gerek bireysel gerek bütün olarak sorunların çözümü için her zaman mücadele veren Kamu-Sen, üyelerinin hem sosyal ve hem de ekonomik hakları için çalışmalarına devam etmektedir.

 

KKTTC KAMU-SEN SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

Kıbrıs Türk Kamu Görevliler Sendikası (Kamu-Sen) Yönetim Kurulu’na 2016 yılından bu yana Metin Atan Genel Başkanlık yapmaktadır. Yönetim Kurulu’nda Metin Atan’ın yanı sıra Genel Sekreter Özgr Kıdrışlıoğlu, Mali Sekreter Ali Kavas, Örgütlenme Sekreteri Ramadan Öcal, Eğitim Sekreteri Ayşe Bigehan, Üye Sosyal İşler Sekreteri Neval Dinamit, Basın, Yayın e Dış İlişkiler Sekreteri Ayşe Özdemirağ, Sağlık ve Çevre Sekreteri Murat Çınaroğlu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri  Neşe Serinsu, Genel Sekreter Yardımcısı Hatice Akkuş, Örgütlenme Sekreter Yrd. Gözde Gözakman,  Lefkoşa Bölge Bşk. Mehmet Özdemirağ, Girne Bölge Bşk. Olcay Kutluol, Güzelyurt Bölge Bşk. Süleyman Kıbçak, Mağusa Bölge Bşk. Necla Misli, İskele Bölge Bşk. Mustafa Usluer ve Faal Üyeler Gönül Arpa, Ali Bolat, Nasibe Çevikel, Bünyamin Adaklı, Hasan Abakan, Mustafa Yaver, Hüseyin Karcı, Münür Gayi, Ersoy Erohan, Seher Güneş, Hasan Şentürk ve Ecevit Aktar görev yapmaktadır.

 

KKTTC KAMU-SEN SENDİKASI TARİHÇESİ

1974 yılında TSk’nın Kıbrıs Türkü’ nün can ve mal güvenliğini sağlamak amacı ile 20 Temmuz 1974’ te Kıbrıs’ a yaptığı askeri müdahale ve gelişen olaylar sonrası gelişmeler KAMU – SEN’ in doğmasına neden olmuştur.     

Lefkoşa’ nın Türk bölgesi, Magosa ve bazı Türk yerleşim bölgeleri dışında kalan Kıbrıslı Türklerin esir edilmeleri üzerine, ( bunlar arasında İngiliz Üs bölgelerinde çalışan memur, polis, yardımcı polis, itfaiye mensupları ve işçilerde vardı.) İngiliz Üsler bölgelerine yakın yerlerde oturan Türklerde İngiliz Üslerine sığınmışlardı. Esirlerin değişiminden sonra bir Üs müstahdemi Türk yönetimince geçici olarak istihdam edildi. Daha sonra yapılan anlaşmalarla üslere sığınanlar önce Türkiye’ye sonra da Kuzey Kıbrıs’ a getirildi. Bu süreç sonunda  200 civarındaki üs çalışanı çeşitli sorunlara karşılaştılar. Ancak üyelikleri göç nedeniye son buldğu için sendikal haklarını koruyacak bir örgüt bulunmamaktaydı. 1975 yılında Türk-Sen’in desteği ile bir araya gelen personel birçok toplantı yapıldı. Önce Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’ dan üyelik ve yardım talebinde bulunuldu. Hiç eksiksiz tüm personelin üye olması şartı ile kabul edileceklerdi. Ancak bu demokratik bir hareket olmayacağı düşüncesiyle kabul görmedi personel tarafından.

Tüm bu yaşananların sonunda yeni bir sendikanın kurulması kaçınılmaz olmuştu. 1975 yılında ilk olarak 220 kurucu ile Gör-Sen adıyla kuruldu. Daha sonra ismi Kamu-Sen olarak değiştirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *