"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Koop-İş nedir? Koop-İş Sendikası Başkanı kimdir?

Koop-İş nedir? Koop-İş Sendikası Başkanı kimdir?

Koop-İş nedir? Koop-İş Sendikası Başkanı kimdir? Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikası (Koop-İş) ne gibi faaliyetler yürütmektedir?

Koop-İş sendikası Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı olarak 10 numaralı Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar iş kolunda örgütlenmiştir. Tam adı Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikasıdır. 62 bin 857 üye sayısıyla kendi iş kolundaki en büyük iki işçi sendikasından biridir.

55 yıldır üyelerinin hak ve çıkarları için mücadele etmeyi sürdüren Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikası, UNI Global Union üyeliği ile uluslararası alanda da faaliyetler göstermektedir.

 

KOOP-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

 

Koop-İş Sendikası Genel Başkanlığını 2003 yılından bu yana Eyüp Alemdar Yürütmektedir. Sendika’nın Yönetim Kurulu’nda Alemdar’ın yanı sıra Genel Sekreter Metin Güney, Gene Mali Sekreter Osman Aksoy ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Murat Turkekul görev yapmaktadır.

 

KOOP-İŞ SENDİKASI TARİHÇESİ

Koop-İş Sendikası’ nın temelleri 1961 yılında 8 Tarım Kredi Kooperatifi işçisinin bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Memurları Derneği ile atılmıştır.

 

1964 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Memurları Derneği tasfiye kararı alır. Aynı gün birçok ilden 48 kurucunun bir araya gelmesiyle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Personeli Sendikası kurulur. 1965 yılında tasfiye edilen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Memurları Derneği mal varlığını KOOP-İŞ Sendikasına devrederek kendisini feshetmiştir.

Koop-İş 1970 yılında genel kurul kararıyla Türk-İş’ katılma kararı almıştır.

1973 yılında İşkolları Yönetmeliğine göre sendikanın açılımı " Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikası " olarak düzenlenmiştir.

1979 yılında Türk Koop-Sen Sendikası KOOP-İŞ’ e katılma kararı almıştır.

1984 yılında Bağımsız Hür Büro-İş Sendikası, Bağımsız Büro-Sen ve Bağımsız Ofis-İş Sendikası da Koop-İş Sendikası'na katılmıştır.

55 yıllık sendikacılık geleneği ile ilk günden bugüne Koop-İş üyeleri ile birlikte son hız çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *