"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Orman-İş nedir? Orman-İş başkanı kimdir?

Orman-İş nedir? Orman-İş başkanı kimdir?

Orman-İş nedir? Orman-İş başkanı kimdir? Türkiye Orman İşçileri Sendikası (Orman-İş) hangi iş kollarında görev yapar?

Orman-İş Sendikası Türk-iş Konfederasyonu’na bağlı  olrak sendikalar yasasının 60. Maddesine uygun olarak çıkarılan iş kolları tüzüğünün 1 numaralı iş kolun olan tarım, ormancılık, avcılık ve balıkçılık alanlarında  görev yapar.

 

ORMAN-İŞ SENDİKASI’NIN ÇALIŞTIĞI İŞ KOLLARI

Tarım ve hayvan yetiştirme

Ormancılık ve tomrukçuluk

Teraslama işleri ve tarım ve bahçıvanlık okulları hizmetleri

Avcılık ve av hayvanlarının üretilmesi

Balıkçılık

Süngercilik ve benzeri su ürünlerinin çıkarılması

 

ORMAN-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

Türkiye Orman İşçileri Sendikası (Orman-İş) Genel Başkanı Baki Yüksel’dir. Sendikanın yönetim kurulunda Genel Sekreter Enver Yavuz, Genel Mali Sekreter Birol Gök, Genel Teşkilat Sekreteri Metin Ayan ve Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Uçar görev yapmaktadır.

 

ORMAN-İŞ SENDİKASI’NIN TARİHİ

Türkiye Orman İşçileri Sendikası (Orman-İş) 13 Mart 1975 yılında Hüseyin Çakmaklı ve 12 arkadaşı tarafından Zonguldak Beycuma’da kurulmuştur. Birçok sıkıntıları olan orman işçisine büyük sıkıntılarla kısa sürede ulaşılan sendika ile Orman Genel Müdürlüğü arasında sadece 7 ay sonra 165 iş yerinin kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır.

Aynı iş kolunda çalışan Tarım-İş ile yaşanan uyuşmazlıkların son bulması isteğiyle 1985 yılında birleşme kararı alınmış, karar daha sonra uygulanmamıştır. Sendikanın 1991 yılında yapılan 7. Genel Kurulunu, Ankara . İş Mahkemesi usulsüz delege seçiminen dolayı iptal eder ve sendika 13 ay boyunca 3 kişilik kayyum heyeti tarafından yönetilir. 7. Genel Kurul’da Hak-iş’e başvuru yapılmış, Hak-iş tarafından kabul edilmiştir. Ancak seçimlerin iptali ile Hak-İş üyeliği de düşmüştür. 1993’te Olağanüstü Genel Kurul seçimi yapılır ve Selahattin Güngör Genel Başkan seçilir. 1994 yılında yapılan Genel Kurul sonrası Türk-İşe’e katılma kararı alınır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *