"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Öz İplik-İş nedir? Öz İplik-iş başkanı kimdir?

Öz İplik-İş nedir? Öz İplik-iş başkanı kimdir?

Öz İplik-İş nedir? Öz İplik-iş başkanı kimdir? Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj, Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Deri İşçileri Sendikası ( Öz İplik İş ) ' nın faaliyetleri nelerdir?

Tam adı Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj, Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Deri İşçileri Sendikası olan Öz İplik İş Sendikası, Hak-İş Konfederasyonu üyesi bir sendikadır. 9 ilde temsilciliği bulunan sendika, iş kazaları, tekstil sektöründe çalışan kadınların çalışma şartları ve kayıtlı istihdamın desteklenmesi konularında çalışmalar yapmış, raporlar hazırlamıştır.

Öz İplik-İş, üyelerinin çıkarlarını korumak, haklarına sahip çıkmak ve bu uğurda mücadele veren çağdaş bir sendika olmayı hedef edinmiştir. Bunun yanı sıra milli sorumluluk bilinciyle nitelikli işgücü geliştirmek ve milli gelirin arttırılmasına çalışmayı ve artan milli gelirden işçinin adaletli biçimde faydalanmasını sağlamayı kendine görev edindiği ilkeler arasındadır.

İçinde bulunduğu sektörel yapının eksikliklerini ve tıkanma noktalarını iyi tespit ederek bu alanda yeni stratejiler, faydalı uygulamalar ve yerinde tespitlerde bulunarak çözümcü bir sendika olmayı hedeflemektedir.

 

ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj, Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Deri İşçileri Sendikası’ nın Genel Başkanlığı’nı Rafi Ay sürdürmektedir. Sendika’nın Yönetim Kurulu’ nda  Ay’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, İbrahim Yıldız ve Turgay Ulutürk görev yapmaktadır.

 

ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKASI  TARİHİ

Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj, Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Deri İşçileri Sendikası ( Öz İplik İş ) 1978 yılında Ankara’da kurulmuştur. Sendikanın kurucu kadrosunun tamamı idealist genç tekstil işçilerinden oluşmuştur.

07.08.1978 tarihinde bağımsız bir sendika olarak kurulan Öz İplik-İş Sendikası, 7 ay sonra kuruluş prensiplerine ve tüzüğün temel ilkelerine uyarak sendikal mücadeleye daha güçlü bir hüviyet kazandırmak için bir üst kuruluş olarak HAK-İŞ Konfederasyonu'na üye olmaya karar vermiştir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *