"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı seçildi

Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı seçildi

Hak-İş’e bağlı Öz Maden-İş sendikasının 3. Olağan Genel Kurulu 24 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde yapıldı. Fahrettin Kütükçü yeniden Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.

Hak-İş’e bağlı Öz Maden-İş sendikasının 3. Olağan Genel Kurulu 24 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirildi. Fahrettin Kütükçü yeniden Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.

Genel Kurula, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız, Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, Öz Maden-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri ile delegeler katıldı.

“HAK-İŞ’İN BİR ONURU, VAKARI VARDIR”

Genel kurula hitap eden Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, "Sendikacılık değerler işidir. Bizim de değerlere sahip olmamız gerekiyor. Biz bu değerlere inandığımız ve HAK-İŞ'in bu değerleri hayata geçirmenin bir adresi olduğuna inandığımız için burada görev yapıyoruz. HAK-İŞ'i HAK-İŞ yapan değerlerden birisi de vakardır. HAK-İŞ'in bir onuru, bir vakarı vardır. Bunu herkesin bilmesi ve bu sorumluluğun gereğini yapması lazımdır. Bizim gücümüz vakarımızdan gelir ve o kitlesel başarıyı ortaya koymaktan geçer. Çünkü HAK-İŞ kendisini dışarıdaki suni örgütlerle kıyaslayan bir örgüt değildir" diye konuştu.

“ÜYE SAYIMIZ 700 BİNE YAKLAŞTI”

HAK-İŞ'e bağlı üye sayısının 700 bine yaklaştığını söyleyen Yıldız, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak günden güne büyüyor ve güçleniyoruz. Üye sayımız bugün 700 binlere yaklaştı. Bu başarımızın en önemli nedenlerinden birisi de güvenilir olmamızdır. Biz her türlü gayreti ve mücadeleyi ortaya koyarken asla güvenilir olmaktan kaçmayız. Güvenilir olmaktan asla vazgeçmeyiz. HAK-İŞ'in ilkelerinden asla vazgeçemeyiz. Çünkü HAK-İŞ, onurlu bir mücadelenin adıdır. Bugün ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğimiz başarıların tek bir nedeni vardır o da HAK-İŞ'in ilkeli, onurlu ve kararlı duruşudur" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimle Fahrettin Kütükçü yeniden Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *