"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Öz Petrol-İş Sendikası'ndan 1 Mayıs mesajı

Öz Petrol-İş Sendikası'ndan 1 Mayıs mesajı

Öz Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde bir kutlama mesajı yayınladı. Örgel 1 Mayıs'ın işçilerin sorunlarını dile getirebilmek için bir fırsat olduğunu söyledi. 

Öz Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde bir kutlama mesajı yayınladı. Örgel 1 Mayıs'ın işçilerin sorunlarını dile getirebilmek için bir fırsat olduğunu söyledi. 

Örgel'in mesajı şöyle: 

"1 MAYIS'I İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

"Yeni bir “1 Mayıs” ın arifesindeyiz. Maalesef birçok konu ve sorunla emekçiler bugüne giriyor. Aslında bugün tam da emek dünyasının gündemdeki konu ve sorunlarının en yüksek perdeden dile getirilmesi için bir fırsattır. Sendikaların örgütlenmesinin önündeki engeller, emeklilikte yaşa takılanlar, kıdem tazminatı fonu, taşerondan kadroya geçenlerin problemleri, mevsimlik işçilerin problemleri vb. konu ve sorunlarımız için kendimizi ifade edebilmek adına bu 1 Mayıs’ı iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

"TALEPLERİMİZİ TÜM MEYDANLARDA İLAN ETMELİYİZ"

1 Mayıs bayramımızı bir meydana hapsetmek yerine ülkemizin bütün meydanlarında taleplerimizi ilan edebilmemiz lazım bugün. Polisimiz ile çatışma yerine ülkemizin bütün insanlarına dertlerimizi anlatabilmemiz lazım bugün. Emek dünyasının önündeki engelleri kaldırmak tek bir meydana 1 Mayıs’ı hapsederek ya da 1 Mayıs’ı cop, biber gazı ve panzer ile yan yana getirerek anmak ile olmaz, olamaz. Bir bayram ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, memleketimizdeki birçok insanın aklında maalesef olumsuz bir yer etmiş durumdadır. Bu algıyı düzeltmek tüm emekçilerin görevidir.  

 

"1 MAYIS İLE İLGİLİ YANLIŞ ALGILAR YIKILMALIDIR"

Aslında olması gereken; emek dünyasının hayata dair öneri ve taleplerini ülkemizin her köşesindeki meydanlarında konuşmaktır, dertleşmektir. Kamuoyuna kendimizi ifade etmektir. Hak-İş Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalar olarak “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nü her yıl ülkemizin farklı bir meydanında kutlamaktaki amaçlarımızdan bir tanesi de budur. Ülkemizin her köşesinde 1 Mayıs ile ilgili yanlış algıları yıkmaktır.  1 Mayıs’ı kutladığımız illerdeki halkla, esnafla ve idarecilerle bir araya gelmektir, onlara kendimizi doğru bir şekilde ifade etmektir. Kutlamaların kolluk güçleriyle boğuşarak, huzur ve sükuna zarar vererek sabote edilmesi yoluyla asli amacın gölgelenmesine sebep oluyor, sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi çatışmalara kurban ediyoruz. Sesimizden ve düşüncemizden çok kamuoyunda cop ve biber gazı görüntülerimiz yer tutuyor.

"KUTLAMA ALANIMIZ ŞANLIURFA OLARAK BELİRLENMİŞTİR"

Şimdi! Gün, birlik ve dayanışma günüdür. Tüm emekçiler el ele vererek mesellerimizi gür bir sesle iktidarından muhalefetine kadar tüm yöneticilere iletmek günüdür. 
Hak-İş ve bağlı sendikalar olarak bu yıl 1 Mayıs’ı kitlesel olarak kutlayacağımız alanımız Şanlıurfa olarak tayin edilmiştir. Fakat 81 ilimizin tamamında da kutlamalar yapılacaktır. Şanlıurfa’ ya katılamayacak tüm üyelerimiz ve emekçi kardeşlerimizin bulundukları illerdeki Hak-İş İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek etkinliklere katılmalarını önemsiyoruz. 
Tüm emekçilerin ve üyelerimizin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlu olmasını, işçi ve emekçi dünyasının tüm kesimleri tarafından düzenlenecek programlarda dile getirilecek sorunların çözümüne vesile olmasını dilerim.

  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *