"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Öz Taşıma-İş nedir? Öz Taşıma-İş Başkanı kimdir?

Öz Taşıma-İş nedir? Öz Taşıma-İş Başkanı kimdir?

Öz Taşıma-İş nedir? Öz Taşıma-İş Sendikası Başkanı kimdir? Öz Taşıma-İş Sendikası hangi faaliyetleri yürütmektedir?

Öz Taşıma-İş Sendikası Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı olarak 15 No’lu Taşıma İşkolunda görev yapar. Öz Taşıma-İş’in tam adı Öz Hava, Kara ve Demiryolu Taşıma İş Sendikası’dır. Sendikal hayatının henüz yedinci yılında olmasına rağmen 22 bine yakın üyesi ile faaliyet gösterdiği iş kolunun en büyük sendikası konumundadır.

 

ÖZ TAŞIMA-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

 

Öz Taşıma-İş Sendikası Yönetim Kurulu’na Mustafa Toruntay Başkanlık etmektedir. Sendikanın Yönetim Kurulu’nda Toruntay ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Av. Mehmet Ali Kayabaşı ve Murat Şimşek görev yapmaktadır.

 

 

ÖZ TAŞIMA-İŞ SENDİKASI HAKKINDA

21 Kasım 2012 yılında kurulan Öz Taşıma-İş Sendikası; dili, rengi, cinsiyeti, inancı ne olursa olsun, herkesi bir ve eşit tutan anlayış ile hareket etmektedir. Kurulduğu günden bu yana üyelerinin hak ve menfaatlerini savunmakta, her geçen gün büyüyüp güçlenerek yoluna devam etmektedir.

Üyelerinin geleceğe güvenle bakacağı, eşit ve adil çalışma şartları, sosyal hak ve özgürlükler konusunda adımlar atmak, bu hakları bir adım öteye taşımak Öz Taşıma-İş’in başlıca ilkelerindendir.

Örgütlü olduğu işyerlerinde toplu iş sözleşmeleri imzalamak, toplu iş uyuşmazlıklarında ilgili makamlara başvurmak, üyelerine adli yardımda bulunmak, Üyelerinin mesleki bilgilerini artıracak kurs ve konferanslar düzenlemek, işçilerin boş zamanlarını verimli bir şekilde geçirebilmeleri için imkân sağlamak, sendika mensuplarının aile fertlerini sendikanın manevi üyeleri olarak kabul etmek suretiyle Bu itibarla üyelerinve aile fertlerinin kültürel, sosyal ve ekonomik düzeylerini yükseltmek için gerekli tesisleri kurmak ve işletmek Öz Taşıma-İş Sendikası’nın faaliyetleri arasında yer almaktadır.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *