"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Tarım-İş nedir? Tarım-İş başkanı kimdir?

Tarım-İş nedir? Tarım-İş başkanı kimdir?

Tarım-İş nedir? Tarım-İş başkanı kimdir? Türkiye Orman, Topraksu, Tarım ve Tarım Sanayii İşçileri Sendikası (Tarım-iş)’in faaliyetleri nelerdir?

Türk-İş Konfederasyonu’ na bağlı,  tarım işçilerinin sesi olan Türkiye Orman, Topraksu, Tarım ve Tarım Sanayii İşçileri Sendikası (Tarım-iş) Ankara’da 1961 yılında kuruldu.

 

TARIM-İŞ’İN TARİHİ

TARIM-İŞ Sendikası Atatürk Orman Çiftliği Lokali'ne bitişik bir odada başlayan çalışmalar sonucu , 6 Mayıs 1961 tarihinde Türkiye Üretme ve Yetiştirme İşçileri Sendikası adıyla kuruldu. 22-23 Şubat 1964 günleri toplanan genel kurulda, sendikanın adı "Türkiye Tarım ve Tarım Sanayii İşçileri Sendikası" olarak değiştirildi. Bugünkü adı ise 1977 yılında yapılan 7. Genel Kurulda kabul edildi.

 

TARIM-İŞ, diğer işkollarındaki işçilerin yararlandığı hakların hiçbirinden yararlanamayan, ağır çalışma koşulları altında ezilen yüzbinlerce tarım işçisinin daha iyi koşullara kavuşturulması amacıyla yola çıktı. Bugün bağlı bulunduğu TÜRK-İŞ'e 1964 yılında katıldı.

 

TARIM-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

Tarım-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu’ nun başkanı İlhami Polat’tır.  Tarım-İş’in Genel Sekreterliğini Recep Kocapiçak, Genel Mali Sekreterliği’ni ise İbrahim Özkeskin yürütmektedir.

 

TARIM-İŞ’İN FAALİYETLERİ

Uluslararası çalışmalara da büyük önem veren Tarım-İş Sendikası Uluslararası Gıda, Tarım, Otel, Lokanta, Yemek Hizmeti, Tütün ve Bağlantılı İşçiler Sendikası’na yani kısaltılmış haliyle IUF’ye ve  Avrupa’da hakimiyetini sürdüren Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Federasyonu’na, kısaltılmış haliyle EFFAT’a, üyedir.  İşçi sağlığı, çalışma hayatında ayrımcılık, kayıtdışı istihdam, kadınların iş gücüne katılımı, çocuk işçiliğin önlenmesi, yabancı, kaçak işçi sorunları, mevsimlik işçileri nasıl kadro sıkıntısı Tarım-İş Sendikası’nın üzerinde çalıştığı temel konular arasındadır.

Tarım-İş mevcut üyelerinin hak ve çıkarlarını korumanın yanı sıra, 50 işçi sınırı kaldırılarak, bütün tarım ve orman işçilerinin İş Kanunu kapsamına alınması ve kamu işletmelerini özelleştirme politikasına son verilmesi konularında önemli bir görev üstlenmiştir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *