"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Tasarruf tedbirlerine memur protestosu: 3600 ek gösterge hayata geçmeli!

Tasarruf tedbirlerine memur protestosu: 3600 ek gösterge hayata geçmeli!

Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, memurların taleplerini dile getirdiği bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kamuda tasarruf tedbirleri, birçok toplu sözleşme kazanımını ortadan kaldırdı. Memurlar, mağduriyetleri dile getirmek ve haklarını savunmak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

Eylem sırasında açıklama yapan Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul;

"Toplu Sözleşme ikramiyesinin kayıplarıyla birlikte iade edilmesini, servis hizmetine dokunulmamasını, koruyucu giyim kazanlarının önündeki engellerin kaldırılmasını, fazla çalışma ücretinin yetersizliği dikkate alınarak artırımlı olarak ödenmesini, lojman - sosyal tesis ve kampların faydaları dikkate alınarak yaygınlaştırılmasını, 1. dereceye 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçirilmesini, emekli aylıklarında hak kayıplarının giderilmesini ve yıllardır uygulanan görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki dengenin bozulmamasını, uzun zamandır gündemde olan Mühendislik Meslek Kanununun çıkarılmasını ve teknik personel ile idari personelin mali - sosyal ve özlük hakları geliştirilmesini istediklerini" dile getirdi.

Enerji İşçileri Sendikası ise, Enerji Bir Sen’e destek olmak amacıyla eylemde ve basın açıklamasında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *