"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Tes-İş Samsun Şubesi, Türk-İş'in 'Zordayız Geçinemiyoruz' eylemine katıldı

Tes-İş Samsun Şubesi, Türk-İş'in 'Zordayız Geçinemiyoruz' eylemine katıldı

Tes-İş Samsun Şubesi, Türk-İş'in düzenlediği 'Zordayız Geçinemiyoruz' eylemine katılarak sesini duyurdu. Sendika, işçilerin zor durumda olduğunu vurgulayarak ekonomik sorunlara dikkat çekti. İşçilerin yaşadığı geçim sıkıntılarına ve artan ekonomik zorluklara dikkat çekmeyi amaçlayan eylemde, işçiler taleplerini tek tek sıraladı.

Tes-İş Samsun Şubesi, Türk-İş’in Ankara’da düzenlediği “Zordayız Geçinemiyoruz” basın açıklamasına altı otobüs dolusu üyesiyle katıldı. Şube Başkanı Emrah Baylan, etkinliğe coşkuyla katılan üyelere teşekkür etti.

Basın açıklamasında Altınkaya HES çalışanları da yer aldı. Tes-İş Sendikası Baş Temsilcisi Kenan İşman, enerji santrallerinin ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Enerji santralleri ülkemizin geleceğidir. Ülkemizin geleceğini lütfen satmayın.” ifadelerini kullandı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yaptığı konuşmada işçilerin çeşitli mağduriyetlerine dikkat çekti. Atalay, çıraklık ve staj mağduriyetleri, maaşlardan kesilen vergi dilimlerinin sabitlenmesi ve taşeron işçilere kadro taleplerinin önemini vurguladı ve hükümete çözüm çağrısında bulundu.

Bu eylem, işçilerin ekonomik zorluklara karşı tepkilerini dile getirdiği önemli bir platform olmasının yanı sıra, işçi hakları ve sosyal adalet konularını da gündeme taşıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *