"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Türk Metal Sendikası nedir? Türk Metal Sendikası Başkanı kimdir?

Türk Metal Sendikası nedir? Türk Metal Sendikası Başkanı kimdir?

Türk Metal Sendikası nedir? Türk Metal Sendikası Başkanı kimdir? Türk Metal Sendikası hangi faaliyetleri yürütmektedir?

Türk Metal Sendikası, Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı olarak 12 numaralı Metal işkolunda örgütlenmiştir. 210 bine yakın üye sayısıyla hem kendi işkolunda en büyük işçi temsilcisi, hem de Türkiye’deki en çok üyeye sahip sendikalardan biridir. Türk Metal Sendikası’nın tam adı Türkiye Metal, Çelik, Mühimat, Makine, Metalden Mamül Eşya, Oto Montaj ve Yardımcı İşçileri Sendikası’dır. Türk Metal, otomotiv, beyaz eşya, elektronik, demir çelik ve yan sanayide birçok önemli işyerinde yetkili sendika olarak görev yapmaktadır.

 

TÜRK METAL SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığını 2009 tarihlerinde gerçekleştirilen Türk Metal Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu’ndan bugüne Pevrul Kavlak yürütmektedir. Yönetim Kurulu’nda Kavlak’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Mesut Gezer, Yusuf Ziya Odabaş ve Genel Mali Sekreter Uysal Altundağ görev yapmaktadır.

 

TÜRK METAL SENİKASI’NIN FAALİYETLERİ

Sendikacılık hayatında önemli başarılara imza atan Türk Metal Sendikası, 2000 yılı başında, işveren sendikası olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile birlikte başlatılan ve devam eden Ortak Eğitim Projesi bunun en güzel örneğidir. Türkiye’de ilk defa bir işçi sendikası ile işveren sendikası, işçilerinin eğitimi için bir araya gelmiş ve kapsamlı bir proje hayata geçirmiştir. Bu dev eğitim proje kapsamında bugüne kadar 80 bin işçiye üyesine eşli olarak eğitim veren bir sendikadır.

Bunun yanı sıra Türk Metal Sendikası üyelerinin aileleri için de faaliyetler organize etmektedir. Üye çocuklarına üniversite hazırlık kursu, yabancı dil kursları  Çocuk Kurultayları tertiplemekte, 2500 üye- eş ve çocuklarından oluşan Aile Kurultayları düzenlemektedir. Üyelerinin çocuklarına daha iyi bir eğitim ve gelecek imkânı sağlamak amacıyla Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nü kuran Türk Metal, başlattığı “İşçi Çocukları Dünya Turunda Projesi” ile ilk olarak işçi çocuklarını diğer dünya ülkeleriyle ve çocuklarıyla tanıştıran sendika olmuştur.

Türk Metal ayrıca 21 ülkede 19 milyon üyeye sahip Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun da kurucu sendikasıdır.

 

TÜRK METAL SENDİKASI TARİHÇESİ

Türk Metal Sendikasının temelleri 1963 yılında atılmıştır. İlk olarak 10 Temmuz 1963 tarihinde Türkiye Metal İş Federasyonu adıyla kurulmuştur. Ancak o yıllarda sendikacılıkta milli tip sendikacılık benimsenmeye başlamıştır. Bunun sonucu olarak Kasım 1973 yılında yapılan 6. Genel Kurul’da Türkiye Metal İş Federasyonu’nun tüzel kişiliğine son verilmiştir. Sendika hayatına Türk Metal Sendikası olarak devam etmiştir. Sendika ilk kurulduğu günlerde 15 bin kadar üyeye sahip iken Türk Metal Sendikası bugün sendikacılığın lokomotifi konumundadır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *