Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi. Güldal, ilk olarak Altınordu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde fındık alımı yapılan TMO depolarında incelemelerde bulundu.

50 alım noktasıyla fındık alımına devam ettiklerini belirten TMO Genel Müdürü Güldal, “Günlük 2 bin 500 ton ile 3 bin ton arası Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alıyor. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde bu miktar, belki 4 bin tona çıkacaktır. Bütün bunların hazırlıklarını yaptık. Günlük randevu miktarlarını artırıyoruz. Üreticilerimizin beklentisi olan tüm iyileştirmeleri de yapmaya çalışıyoruz ve bu noktada da talimatlarımızı veriyoruz.” dedi.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Turnasuyu’nda açtıkları fındık alım merkeziyle Ordu’da 19 ekiple fındık alımına yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi. Ordu’da 27 bin üreticiye 52 bin ton randevu verdiklerini söyleyen Güldal, “Serbest piyasanın da bizim altımızda olduğunu biliyoruz. Tahmin ediyorum kısa bir süre sonra bizim seviyelerimize daha yakın hale gelecektir diye değerlendiriyorum. Bu sene randıman iyi olduğu için ortalama alım fiyatımız 55 TL.” dedi.

TMO ALIM KRİTERİNİ GÜNCELLEDİ

Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alım kriterlerinde güncellemeye gitti. Üreticilerin lehine yeni kararlar alan TMO’nun alım kriterleri şu şekilde;

Çürük oranı 3’den 5’e çıkardı. Randımanı 40’ın altında gelen fındıklara seçip tekrar getirmesi için ikinci bir randevu hakkı verildi. Çatlak oranı da 10`a çıkarıldı. Tonaj oranı yüzde 50 arttırıldı.

9 Ekim 2022 fındık fiyatları ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sezon açılmadan önce alım fiyatının 54 TL olacağını söylemesi ile TMO fındık alım fiyatı 54 TL olarak sabitlendi. Peki 9 Ekim Pazar günü fındık fiyatları ne kadar?

BIST 100 endeksi güne rekorla başladı BIST 100 endeksi güne rekorla başladı