Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinin detayları belli oldu. Açıklamayı, dün Erdoğan Beştepe'de yaptı. Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olma hakkına kavuştuğunu söyleyen Erdoğan, herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını belirtti. Erdoğan, “Hak sahibi vatandaşlarımızın bir kısmı hizmet birleştirme ve borçlanma işlemlerini zaten başlatmıştır. Diğer vatandaşlarımızın işlemlerini de kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu.

Yasanın, Meclis'ten geçmesi ve yürürlüğe girmesinin ocak ortasını bulması öngörülüyor.

Düzenlemeyle ilgili yasanın yürürlüğe girmesinin ardından EYT kapsamındaki emeklilik başvurularını almaya başlayacak olan SGK da hazırlıklarını hızlandırdı.

NTV'nin haberine göre SGK, EYT düzenlemesi yasalaşınca oluşabilecek yoğun başvuru işlemlerini, hızlı ve hatasız tamamlamak için önlemler aldı.

SGK, öncelikle başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabilmesine yönelik bir altyapıyı hazır hale getirdi. Bu kapsamda, sunucu kapasiteleri artırılırken, bilgi-işlem altyapısının güçlendirilmesine yönelik adımlar atıldı.

Emeklilik başvurusunda bulunacakların süreci hatasız tamamlamaları için tanıtıcı videolar hazırlandı.

Ayrıca, yoğun başvuruların sıkıntısız tamamlanması için yaşlılık aylığı merkezleri yani emeklilik işlemlerinin yapıldığı merkezlerin sayıları artırıldı.

Özgür Özel, Kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan taşeron işçilerin sesi oldu! Özgür Özel, Kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan taşeron işçilerin sesi oldu!

Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ana merkezlerin sayısının artırılmasıyla ortaya çıkacak iş yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, başka birimlerdeki personel, emeklilik işlemlerine yönelik birimlere kaydırıldı.