"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,3179 %0.07
36,9872 %-0.06
2.280.542 %-0.919
3.017,47 -0,35
Ara
İşçi Haber Sivas Kızılırmak’ta korkutan görüntü: Balık ölümleri tekrar başladı

Kızılırmak’ta korkutan görüntü: Balık ölümleri tekrar başladı

Kızılırmak’ın Sivas Köklüce köyü yakınlarından geçen bölümünde, her yıl yaz aylarında yaşanan balık ölümleri bu yıl da başladı.

Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğup Karadeniz'e dökülen Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta her yıl yaz döneminde balık ölümleri yaşanıyor.

Köklüce köyü yakınlarında, nehir akıntısında sürüklenen ölü balıklarda morluk ve şişkinlik görülüyor. Bazı yerlerde ölü balıklar ağaçlara ve kayalıklara takılıyor. Irmak kenarında oluşan kötü koku nedeniyle piknikçiler sudan uzak, ağaçlık alanlarda kamp kuruyor.

"HER YIL YAŞANAN BİR DURUM"

Irmak kenarına ailesiyle pikniğe gelen bir vatandaş ise konuya ilişkin, "Bu her yıl karşılaştığımız bir durum. Özellikle yaz başında balık ölümleri oluyor. Bu, sadece bu kısımda değil, ırmağın her yerinde görülebilir. Her yıl yaşanan bir durum, genellikle oksijen yetersizliğinden kaynaklandığı söyleniyor. Bu su tarımda da kullanılıyor. Vatandaşların duyarsızlığı veya fabrikalardan gelen atıklar da sebep olabilir. Şu an koku var, ama kenarda oturup piknik yapabiliyoruz. Bildiğim kadarıyla şu an balık yasağı var. Kocaman balıklar ölüyor, doğanın dengesi bozuluyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *