"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Siyaset 12 yıl sonra ilk: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi yarın neler görüşecek?

12 yıl sonra ilk: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi yarın neler görüşecek?

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, yarın Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Orta Doğu'daki artan gerilimle ilgili önemli görüşmelere sahne olacak.

12 yıl aradan sonra Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için atılacak adımları da gündeme taşıyacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleşecek olan bu ziyaret, Sisi'nin Türkiye'ye yapacağı ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıyor. Çarşamba günü Ankara'ya gelmesi beklenen Sisi, Beştepe'de resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ve Sisi’nin yapacağı baş başa görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve barış çabaları ele alınacak.

Görüşmede ayrıca, Türkiye'nin Mısır üzerinden Gazze'ye yaptığı insani yardımların artırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirilecek. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları, İran'ın olası misillemeleri ve Orta Doğu'da artan gerilim de liderlerin gündeminde olacak.

Bu ziyaretin bir diğer önemli ayağı ise Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'nin ilk toplantısının yapılacak olması. İki ülke arasında 10 milyar dolara yaklaşan ticaret hacminin, 15 milyar dolara çıkarılması hedefi doğrultusunda iş birliğinin artırılması bekleniyor. Ayrıca savunma, turizm, ulaştırma ve enerji gibi alanlarda yeni anlaşmaların imzalanması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *