"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2719 %-0.01
37,0378 %0.01
2.304.300 %0.052
3.024,82 -0,10
Ara
İşçi Haber Siyaset AK Partili isimden çarpıcı açıklama: Anayasa yapmak milletin hakkıdır!

AK Partili isimden çarpıcı açıklama: Anayasa yapmak milletin hakkıdır!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye’nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Anayasa yapmak milletin hakkıdır. Anayasayı halk yapar. Bugüne kadar Osmanlı döneminden başlayarak Cumhuriyet dönemine kadar halkımız bu hakkını kullanamadı" dedi.

Yazıcı, AK Parti Genel Merkezi tarafından organize edilen "Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında Yalova'ya gelerek, AK Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Burada Türkiye’nin stratejik konumuna dikkat çeken Yazıcı, "Türkiye, Asya, Avrupa ve Afrika’nın ortasında, önemli bir coğrafi stratejiye sahip. Bu konum, enerji kaynaklarına erişimde büyük avantaj sağlıyor. Tüm çekişmeler ve ittifaklar bu kaynakların kontrolü etrafında şekilleniyor. Türkiye, deniz ve karadaki enerji çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor” dedi.

"BİZİM İÇİN YAŞAM HAKKI, LONDRA'DA NEYSE BAĞDAT'DA DA ODUR"

Yazıcı, insan hakları konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, temel hak ve özgürlüklerin evrenselliğine dikkat çekti:

"İnsan hakları bizim için Londra’da neyse, Bağdat’ta da odur. Düşünce, ifade ve inanç özgürlüğü gibi haklar, nerede olursa olsun ihlal edildiğinde biz farklı bir tavır sergilemeyiz. Türkiye, çevresinde yaşanan insan hakları ihlallerine karşı her zaman insanlığın kazanımlarını savunarak sesini yükseltmektedir."

"MİLLET, ANAYASA YAPMA HAKKINI KULLANILMALI"

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Yazıcı, AK Parti’nin bu konuda önemli adımlar attığını belirtti: "Kovid sürecinde başlayan bir çalışma var. Partimiz ve bazı STK’lar da bu süreci devam ettiriyor. Ekim ayının ilk yarısında anayasa çalıştaylarını başlatacağız. Akademisyenler, hukukçular ve siyaset bilimciler bir araya gelecek. Oluşacak sonuçları diğer partilerle de paylaşacağız. Ancak, yeni anayasa için mutlaka bir konsensüs sağlanmalı. Türkiye'nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Mevcut anayasa, darbe sonrası yapılmış ve bugüne kadar birçok değişiklikle uyumsuz hale gelmiş durumda. Artık millet kendi anayasasını yapmalı."

"BÖYLE SİYASET YAPILMAZ"

Yazıcı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne tam üye yapma ve fiyatların düşeceğine dair açıklamalarını da eleştirerek, "Böyle siyaset olmaz. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri devam ediyor ancak, Kıbrıs davası gibi kırmızı çizgilerimizden ödün vermeden, tam üyelik müzakeresi düşünülebilir" şeklinde konuştu.

"DÜNYA, İSRAİL'İN KATİLİAMLARINA SESSİZ KALMAMALI"

İsrail’in Lübnan’daki saldırıları hakkında da açıklamalarda bulunan Yazıcı, İsrail’in sistematik olarak sivilleri katlettiğini belirterek, "Orta Doğu’da suçsuz bebekleri, kadınları öldürmeyi normal gören bir devlet yapısı ile karşı karşıyayız. İsrail, modern yöntemler kullanarak insanlık suçu işlemeye devam ediyor. İnsan hakları raporları hazırlayan Batı ülkeleri, İsrail söz konusu olduğunda sessiz kalıyor. Dünya bu duruma kayıtsız kalmamalı” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *