"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2836 %-0.01
37,0973 %0.24
2.318.165 %0.616
3.000,21 0,25
Ara
İşçi Haber Siyaset AK Parti'nin 23. yıl kutlaması: Diğer partilerden geçecek isimler belli oldu!

AK Parti'nin 23. yıl kutlaması: Diğer partilerden geçecek isimler belli oldu!

AK Parti, Türk siyasetine girişinin 23. yıl dönümünü bugün büyük bir etkinlikle kutluyor. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen tören, iki milletvekili ve on beş belediye başkanının katılımıyla gerçekleşecek. İddiaya göre partiye yeni katılacak isimler de belli oldu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, AK Parti'ye geçiş yapacağını duyurdu. Bir diğer İYİ Parti milletvekili Ahmet Ersagun Yücel de bugün AK Parti'ye katılacak. Bu değişikliklerin yanı sıra, ilerleyen günlerde partiye katılımların devam etmesi bekleniyor. Bu isimlerin belli olduğu iddia edildi.

HANGİ BELEDİYELER AK PARTİ'YE GEÇECEK?

31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra bazı belediyelerin AK Parti'ye geçeceği uzun süredir konuşuluyordu. Bu kapsamda Erzurum Aziziye, Bursa Yenişehir, Uşak Banaz ve Urfa Birecik ilçeleri AK Parti'ye katılacak. Diğer belediyeler ise belde belediyeleri olarak belirtiliyor.

İDDİAYA GÖRE AK PARTİ'YE GEÇECEK O İSİMLER

31 Mart seçimlerinde Urfa Birecik Belediyesi'ni DEM Parti adayı Mehmet Begit kazanmıştı. Begit, bugün AK Parti'ye katılacak. Bursa Yenişehir Belediyesi'ni İYİ Parti'nin adayı Ercan Özel kazandı; Özel de bugün AK Parti'ye geçecek. Erzurum Aziziye ilçesinin belediye başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye geçecek. Uşak Banaz'da ise bağımsız aday Zafer Arpacı, AK Parti'ye katılarak ilçeye hizmet etmeye devam edecek.

İYİ Parti'den ayrılan İstanbul Milletvekili Ahmet Ersagun Yücel, AK Parti'ye geçişini doğruladı. Yücel, "Bugün AK Parti'ye katılacağım ve rozeti takacağım," dedi. Yücel, AK Parti'ye geçiş nedenleri hakkında detaylı bir basın açıklaması hazırladığını belirtti. Yücel, İYİ Parti'nin kurucularından olup, son seçimde İstanbul Milletvekili olarak seçilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *