"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2831 %0.01
37,0377 %0.05
2.317.668 %0.023
3.026,79 -0,04
Ara
İşçi Haber Siyaset Can Atalay'dan Cumartesi Anneleri mesajı: Hep birlikte kazanacağız

Can Atalay'dan Cumartesi Anneleri mesajı: Hep birlikte kazanacağız

Gezi Davası'nda müebbet hapis cezasına mahkum edilen avukat Can Atalay, Cumartesi Anneleri'nin 1000. haftadaki buluşmasına destek oldu.

Gezi Davasında müebbet hapis cezasına mahkum edilen ve TİP'ten Hatay milletvekili seçilmesine rağmen vekilliği düşürülen avukat Can Atalay, bu hafta 1000. kez Galatasaray Meydanı'nda buluşacak olan Cumartesi Anneleri için destek mesajı paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Can Atalay, ismi faili meçhul cinayetlerle anılan eski başbakan Tansu Çiller'in, Susurluk skandalının ardından partisi DYP'nin 1996'daki grup toplantısında kullandığı "Bu millet uğruna, bu ülke uğruna, devlet uğruna kurşun atan da kurşun yiyen de bizim için her zaman saygıyla anılır, şereflidir" sözlerine de göndermede bulundu.

Cumartesi Anneleri'nin direnişinin ve adalet arayışının 'bir avuç insanın mücadelesiyle' başladığına dikkat çeken Atalay, "Ve onların, yaz-kış, baskı-zülüm demeden direnenlerin, kabullenmeyenlerin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor bir dünya…" ifadelerine yer verdi.

Atalay'ın paylaşımı şu şekilde:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *