"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Siyaset Can Atalay'dan Meclis'e mesaj: Hukukun açık emri yerine getirilmezse...

Can Atalay'dan Meclis'e mesaj: Hukukun açık emri yerine getirilmezse...

Yaklaşık 2.5 yıldır cezaevinde bulunan Can Atalay, hukuki süreçle ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Atalay, mevcut sorunun çözülmemesi durumunda giderek büyüyeceğini vurguladı ve yeni bir Meclis oturumunun bu krizi çözmek için önemli bir fırsat olabileceğini belirtti. Gezi Davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçildikten sonra milletvekilliği düşürülen ve Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarına rağmen tutuklu ola Atalay, süreçle ilgili bir mesaj yayımladı.

Haksızlığa uğradığını ve anayasa kararlarına uyulmadığını belirterek destek verenlere teşekkür eden Atalay, mevcut krizin derinleştiğini söyledi. Atalay, "Bitirilmek için aylardır uğraşılan “Olay” her aşamada hukuku, adaleti, kurumları ve en sonunda Meclis’i nasıl içine alarak, tüketerek, kirleterek ve genişleyerek devam ediyor" sözleni kullandı.

"BU SÜREÇ HUKUKUN AÇIK EMRİYLE DURABİLİR"

"Bu süreç hukukun açık emri yerine getirildiği zaman ancak durabilir" diyen Can Atalay, mesajına şöyle devam etti: "Can Atalay’ı hapiste tutmayı başarabilmek konunun en önemsiz detayı. Ancak ne var ki Anayasa’ya uymak, hukuka bağlılık basit bir işleme, Can Atalay’ın milletvekili listesine yeniden yazılmasına gelip düğümlendiği için etrafından dolaşılamıyor, bastırıldıkça daha zorlayıcı biçimde ortaya çıkıyor." 

Kriz çözülmediği sürece konunun sürekli gündeme geleceğini de ifade eden Atalay, yeni bir Meclis oturumunun önemli bir fırsat olabileceğini yazı ve TBMM Başkanı'nın sorumluluğunu şu sözlerle hatırlattı: "Anayasa Mahkemesi Kararı basit bir işlem gerektiriyor. Sorumluluk ve çözüm Meclis Başkanı’ndadır. Milletvekilleri listesine adım yazılacak, eğer gerekli görülüyorsa karar Meclis kürsüsünden okunacak. Bütün işlem bu basitliktedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *