"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP Grup Başkanvekili Emir: Cumhurbaşkanımız genel merkezimizi ve partimizi onurlandırdı

CHP Grup Başkanvekili Emir: Cumhurbaşkanımız genel merkezimizi ve partimizi onurlandırdı

CHP Grup Başkanvekili Emir, "Biz bu süreci değerli ve önemli buluyoruz. Özellikle gündeme getirdiğimiz gündem maddeleri bakımından da umudumuzu koruyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaretine ilişkin, "Biz bu süreci değerli ve önemli buluyoruz. Özellikle gündeme getirdiğimiz gündem maddeleri bakımından da umudumuzu koruyoruz. Bu süreci takip etmeye devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız da tabii ki Cumhurbaşkanımızı genel merkezimizde ağırlamaktan dolayı mutluydu." dedi.

Emir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel'in ikinci görüşmesinin dün CHP Genel Merkezi'nde yapıldığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, CHP Genel Merkezi'nde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Emir, "Genel Merkezimizi ve partimizi onurlandırdı, kendisine teşekkür ederiz. Sayın Genel Başkanımız, halkımızın gerçek sorunlarını ve gerçek gündemini bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanı ile paylaştı." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel'in, görüşmede, asgari ücrete zam yapılmasını, emekli maaşlarının düzenlenmesini, çay ve hububat fiyatlarının revize edilmesini, belediyelere kayyum atamalarını, Gezi davası tutuklularını gündeme getirdiğini aktaran Emir, şunları kaydetti:

"Halkımızın gündemi olmayan hiçbir şey bizim de gündemimiz olmayacaktır. Bir yandan gölge bakanlarımız, çözüm yollarını, önlerine ortaya koyarken, gerektiğinde birlikte işbirliği yaparak bu sorunları çözmek noktasında elimizi taşın altına koymayı önerirken, diğer taraftan alanlarda muhalefetimizi en etkili bir biçimde sürdürüyoruz. Normalleşme sürecini, AK Parti'nin deyimiyle 'yumuşama sürecini' muhalefetin yumuşatılması gibi algılamak isteyenler boş bir hayale kapılıyorlar. CHP, normalleşme sürecini değerli bir süreç, kıymetli bir süreç, başlı başına özenilmesi gereken bir süreç olarak değerlendiriyor. Türkiye'de vatandaşlarımızın bizden beklediği 'sorunumuzu çözün' talebini karşılamak üzere yürütüyor. Bunun içerisinde asla muhalefetin yumuşaması söz konusu değil. Biz bu yakıcı gündemleri en etkili bir biçimde gündemde tutmaya devam edeceğiz."

"GERÇEKLEŞTİKÇE KONUŞULMASINDA DAHA YARAR VAR"

Murat Emir, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Görüşme sonrasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, partisinin Merkez Yönetim Kurulunda hangi mesajları verdiği yönündeki soru üzerine Emir, "Biz bu süreci değerli ve önemli buluyoruz. Özellikle gündeme getirdiğimiz gündem maddeleri bakımından da umudumuzu koruyoruz. Bu süreci takip etmeye devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız da tabii ki Cumhurbaşkanımızı genel merkezimizde ağırlamaktan dolayı mutluydu." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede kendisine iletilen konulara ne tür bir karşılık verdiği sorusuna ise Emir, "Sayın Cumhurbaşkanı tarafındaki süreçlerin iletişiminin Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılması daha doğru olur. Bazı noktalar var ki onların gerçekleştikçe konuşulmasında daha yarar var." karşılığını verdi.

Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yaptığı görüşmenin de hatırlatılması üzerine, şunları paylaştı:

"Sinan Ateş, Ankara'nın orta yerinde herkesin gözü önünde bir cinayete kurban gitti. Bu bir siyasi cinayetti. Bu siyasi cinayeti ilk günden beri olması gerektiği gibi çok önemsedik. Bu cinayetle ilgili adalet talep ettik. Sayın Genel Başkanımız, AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmede de Sinan Ateş davasının hakkıyla yürümesi, adaletin tecelli etmesi, kanının yerde kalmaması için bunu bir gündem maddesi olarak Sayın Cumhurbaşkanına sunmuştu. Sayın Cumhurbaşkanı ile Sinan Ateş'in ailesinin görüşmesini bu görüşmenin bir çıktısı olarak değerlendiriyoruz ve bundan da mutluyuz. Gerçekten demokratik bir ülkede, bir cumhurbaşkanı, böylesine açık, faillerinin böylesine belli olduğu bir siyasi cinayete kayıtsız kalamazdı. Geç oldu ama umutluyuz, umuyorum ki adalet tecelli eder. Yargılama, olması gerektiği gibi yürütülür. Sinan Ateş'in de kanı yerde kalmaz."

Murat Emir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, sığınmacılara ilişkin açıklamasına da değinerek, "Sığınmacı meselesine değinmesi bizim için değerlidir. 2011'den itibaren Türkiye'ye yoğun bir sığınmacı akını oluyor. Bu sorun katmerlenerek artıyor. Bu soruna bugün değinilmiş olması geçtir ama bizim için değerlidir. Bu süreci de yakından takip etmekte yarar görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Antalya'daki teleferik kazası duruşmasında tutuklu yargılanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tahliye kararına da değinen Emir, "Bu dava asla tutukluluğu hak etmeyen, oradaki bir ihmal sonucu bir vatandaşımızın yaşamını yitirdiği teleferik kazası sonucunda açılmış bir dava. Sayın Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Kendisi Kepez ile halkı ile buluşmaktan ve onlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyordur." sözlerini sarf etti.

Murat Emir, Tahir Elçi ve İsias Oteli davalarına ilişkin süreci de yakından takip ettiklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *