"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP lideri Özel’den iddialı hedefler: Bir litre rakı 140 lira olacak

CHP lideri Özel’den iddialı hedefler: Bir litre rakı 140 lira olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Marmara ilçesinde vatandaşlara seslenerek CHP'nin hedeflerinden ve gelecekteki ekonomik öngörülerinden bahsetti.

Marmara Adalar Belediyesi hizmet binası önünde toplanan halka hitap eden Özel, ilçeyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adayla ilgili görüşlerini paylaşan Özel, adanın tarım, deniz, tarih, doğa ve mermer açısından büyük avantajlara sahip olduğunu belirtti.

Özel, adada turizmin gelişmesi gerektiğini vurgulayarak, "Turizm için gelenlerin harcamaları ile adanın sakinlerinin mecburen yaptığı harcamalar aynı olmamalı. Zevk için gelenler farklı, burada yaşayanlar farklı harcamalı." şeklinde konuştu. Ayrıca, adaya ulaşımın düzenlenmesi gerektiğini belirten Özel, "Adalılar için ulaşım maliyetleri düşürülmeli. Herkes 900 lira ödememeli, adalılar 400-500 lira ödemeli. Bu bile çok, maliyetler yüksek ama Aydın Başkan olmasa bu rakam 1000 lira olurdu." dedi.

Özel, CHP'nin Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne tam üye yapma hedefini vurgularken, ekonomik vaatlerine de değindi. 

"ADALILAR SADECE RAKIYI ALKIŞLIYOR DEMESİNLER"

Özgür Özel, Türk lirasından sıfır atılmasının sadece hesapları kolaylaştırdığını savunarak, "CHP iktidara geldiğinde maaşlardan değil, masraflardan sıfır atacağız. 10 yıl sonunda Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek, güçlenecek ve masraflar bugünkünden çok daha düşük olacak. Örneğin; dana kıyma 55 lira, kuzu pirzola 70 lira, bir litre rakı 140 lira olacak. Ama sadece rakıyı duyunca alkışlamayın, Adalılar sadece rakıyı alkışlıyor demesinler." ifadelerini kullandı.

Alım gücünün artmasının önemine dikkat çeken Özel, "Ya fiyatları düşüreceğiz ya da maaşları artıracağız. Kıyma yine 550-600 lira olsa bile, asgari ücret 125 bin lira olacak." diyerek ekonomik hedefleri hakkında bilgi verdi.

Marmara Adası'na diyaliz ünitesi kurulması gerektiğini belirten Özel, Ankara’ya döner dönmez bu konuyu Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile görüşeceğini söyledi. Ayrıca hastanenin uzman doktor ihtiyacını gidermek için adanın mahrumiyet bölgesi olarak tanımlanması gerektiğini ifade etti. "Bu sayede doktorlar ve diğer devlet memurları buraya isteyerek gelecek, burada görev yaparken mutlu olacaklar." diyerek, adadaki memur ve polislerin şartlarının iyileştirileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *