"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2719 %-0.01
37,0378 %0.01
2.304.300 %0.052
3.024,82 -0,10
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın gerginliği bitmiyor! Jandarma kovaladı

CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın gerginliği bitmiyor! Jandarma kovaladı

CHP Şanlıurfa Milletvekili geçtiğimiz günlerde vatandaşla yaşadığı gerginliğin ardından bugünde Jandarma personeliyle münakaşa yaşadı ve jandarmayı kovaladı.

Akbelen'de vatandaşlarla yaşadığı tartışmanın ardından bu seferde Jandarma personeliyle gerginlik yaşayan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal görevini yapan Jandarma'ya önce hakaret etti sonra kovaladı. 

Geçtiğimiz günlerde Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'na giden CHP heyeti ile vatandaşlar arasında büyük gerginlik çıkmıştı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise vatandaşlarla tartışıp bir kadına hakaret etmişti.

Yaşanan gerginliklerin ardından CHP Şanlıurfa Milletvekili Tanal yine bir gerginlik başlattı. Tanal, bölgede kimlik kontrolü yapan jandarma personeliyle tartıştı.

Jandarma astsubayının, "İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?" sözlerine öfkelenen Tanal, "Fişleme yapamazsınız bana kararı gösterin" diyerek jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalıştı. Jandarmanın elindeki belgeyi almaya çalışan Tanal, bölgeden uzaklaşan personeli "eşkıya" olarak niteledi ve kovalayarak yakalamaya çalıştı. 

Resim

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görevini yapan jandarma personelini "eşkıya" diyerek kovalayan CHP'li Mahmut Tanal'a tepki gösterildi. Açıklamada, "Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettikleri gibi bir "KANUN ORDUSUDUR" ve 184 yıldır EŞKIYALARLA mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza "eşkıya" diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Mahmut Tanal, sosyal medyada tutuklanması gerektiğini söyleyen binlerce kişi tarafından tepki almaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *