"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP tüzük kurultayı başlıyor: Neler konuşulacak?

CHP tüzük kurultayı başlıyor: Neler konuşulacak?

CHP, tüzük değişikliği için hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Tüzük kurultayının sembolik açılışı 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak.

Bu önemli süreç öncesinde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Görüşmelerde, tüzük değişikliği ve kurultay sürecine dair detaylar ele alındı. Bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısında ise tüzük taslağı masaya yatırılacak. Taslağa göre mevcut başkanlar, aday gösterilemeyecek; ancak talep etmeleri durumunda adaylıklarını sürdürebilecekler. Ayrıca, parti üyelerinin seçme-seçilme hakkını kullanabilmeleri için en az bir yıl üye olma şartı getirilecek.

Yeni tüzüğe göre, genel başkan yardımcıları ve genel sekreter seçimlerinde güvenoyu alınması gerekecek. Genel başkan vekilliği için ise protokol şartı getirilecek. Meclis grup başkanları ve başkanvekilleri Merkez Yönetim Kurulu’nda yer alacak. Genel başkan tek başına parti etik kurulu üyelerini belirleyemeyecek ve partiye dair açıklama yetkisini MYK içindeki görevlilere de verebilecek.

Kurultayın resmi açılışı 6 Eylül’de yapılacak. Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümünde Sivas’ta başlayacak kurultay, daha sonra Ankara’daki ATO Congressium salonuna taşınacak. 7-8 Eylül tarihlerinde parti programında yapılacak değişiklikler üzerine çalıştaylar düzenlenecek ve kurultay 9 Eylül’de sona erecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *