"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2423 %0.07
37,0126 %-0.04
2.316.597 %-0.346
3.023,56 1,05
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP ve Bakan Göktaş arasında 'normalleşme' görüşmeleri: Masada hangi konular olacak?

CHP ve Bakan Göktaş arasında 'normalleşme' görüşmeleri: Masada hangi konular olacak?

CHP'nin 'normalleşme' görüşmeleri kapsamında bakanlarla temasları devam ediyor. Bu çerçevede, CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile buluşacak.

Görüşmenin ana konusu şiddet olarak belirlenirken, soyadı düzenlemesi ve tarikatlarla yapılan protokoller de gündemde olacak.

31 Mart yerel seçimlerinin akabinde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buluşmasının ardından başlayan normalleşme süreci sürüyor. CHP'nin gölge kabinesinde Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Aylin Nazlıaka, yarın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Meclis’teki nöbetçi bakan odasında bir araya gelecek.

ANA GÜNDEM KADIN CİNAYETLERİ

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; Nazlıaka, gündeme getireceği konular hakkında bilgi verirken, "Öncelikli konum, ülkemizin en yakıcı sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri olacak. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kadın cinayetleri ile ilgili bir veri açıkladı ancak bu veri gerçeği yansıtmıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verileriyle hiç örtüşmüyor. Göktaş’a gerçek verilere ulaşmadaki eksiklikleri dile getireceğim.” ifadelerini kullandı.

MEDENİ KANUN KONUŞULACAK

Nazlıaka sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca şüpheli ölümler adı altında kadın cinayetlerinin gizlenmesine müsaade edilmemesini talep edeceğim. KADES uygulamasının eksikliklerini, elektronik kelepçenin yetersizliğini, Şiddet Araştırma Komisyonu’nu, eşitlik ilkesini göz ardı eden 9. yargı paketindeki soyadı zorlamasını, kesintiye uğratılmak istenen 6284 sayılı Kanun’u, yeniden yazılmak istenen Medeni Kanun’u konuşacağım.”

TARİKAT PROTOKOLLERİ ELE ALINACAK

Nazlıaka, şehit ve gazi yakınları arasında yapılan ayrımcı uygulamaların da önemli bir gündem maddesi olacağını belirterek, “STK diye nitelendirilen tarikatlarla imzalanan protokoller hakkında kapsamlı bilgi talep edeceğim” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *