"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP'de radikal değişiklikler: Özel, partisinin stratejisini ve yeni imza düzenlemelerini açıkladı

CHP'de radikal değişiklikler: Özel, partisinin stratejisini ve yeni imza düzenlemelerini açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti kurultayına dair önemli açıklamalarda bulundu. Tüzük değişiklikleri hakkında Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bilgilendirileceğini belirten Özel, genel başkan adaylığı süreciyle ilgili yeni ‘imza’ düzenlemelerini de duyurdu.

Özgür Özel, Habertürk televizyonunda gerçekleştirdiği röportajda kurultaya ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

CHP’nin bir haftalık değişim kurultayı, 4 Eylül’de Sivas’ta başlayacak ve 9 Eylül’de sona erecek. Tüzük değişiklikleri konusunda aralıktan bu yana yürütülen çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Özel, 5 Eylül’de taslağın son halini alacağını ve 6 Eylül’de oylama yapılacağını açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu’na da bu süreç hakkında bilgi vereceğini ve onun önerilerini alacağını söyledi.

"KİMSENİN SİYASET ALANINI KAPATMAYACAĞIZ"

Özel, CHP’den aday olabilmek için yüzde 5 delege imzası gerektiğini ve geçmişte bu süreçte yaşanan sorunlara dikkat çekti. Özel " Tüzük için çalışmaları aralıktan beri yapıyoruz. Bu çalışmaların sonunda bir taslak var, bu belli bir noktaya geldi. Tartışıyorlar. 5 Eylül günü son şeklini verecekler. 6 Eylül'de oylayacağız. Sayın Kılıçdaroğlu'na da bilgi verip son önerilerini alacağım. CHP'den aday olmak için yüzde 5 delege imzası gerekiyor. Geçmişte sorunlar oluyordu. Bütün delegelerin imzalarını ekibi topluyor, aday olacaklara imza kalmıyordu. Tüzüğe şunu ekledik, bir delege birden fazla imza verebilir. Ayrıca divan yüzde 10'dan fazla imza kabul etmeyecek. 120'den çok imza vermek de yok. Kimsenin siyaset alanını kapatmayacağız" dedi.

"BUGÜN KARAR ALALIM, 60 GÜN SONRA İKTİDARIZ"

Özgür Özel, erken seçim talebi hakkında ise, "Bugün karar alalım, 60 gün sonra iktidarız ama seçim için ya Tayyip Bey 'evet' diyecek ya da Meclis'te çoğunluk, o da yok. Biz erken seçim istiyoruz, teknik şartları elimizde bugün yok ama emekliler sokaklara dökülürse, işçiler tepkilerini erken seçim talebiyle dile getirirse o zaman olur" dedi. Özel, erken seçim için emeklilerin sokaklara dökülmesi veya işçilerin tepkilerini dile getirmesi gerektiğini ifade etti.

"ADAY DEĞİLİM"

Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna yanıt veren Özel, "Aday değilim. Çok net. Ben daha önce de anlatmıştım, cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ve hepimizin partisini yeniden iktidar yapmaya ve o gece genel başkan olmaya adayım. Bu hiç azımsanacak bir irade, hedef değildir. Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 yıllık iktidarını sona erdiren, CHP'li cumhurbaşkanı seçtiren bir genel başkan olan, bu işi başaran ekipte genel başkanlık yapmış biri olarak tarihe geçmek onurların en büyüğü. Ben teknik direktörüm, 90. dakikada penaltı atılacak. Penaltıya tüm taraftara belki sorarak, en doğru kararı vererek, en doğrusu kimse ona attıracağım" diye konuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *