"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP'deki adaylık tartışmalarına Ümit Uysal da dahil oldu

CHP'deki adaylık tartışmalarına Ümit Uysal da dahil oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları, gündemdeki yerini korurken, CHP'deki aday tartışmasına Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları, gündemdeki yerini koruyor. Mansur Yavaş, yaptığı son açıklamada "Kulis bilgisi adı altında kimse doğrulamadan kendi düşüncelerini ortaya atıyor" diyerek adaylığa sıcak baktığını belirtti.

Bu tartışmalara Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. Uysal, Türkiye’nin mevcut durumunu değerlendirirken, "Yaşanan her soruna köklü ve sürdürülebilir çözüm önerilerini hayata geçirme yükümlülüğü CHP’nin sorumluluğundadır" dedi. Uysal, "Bir kez daha seçim kaybına, ne ülkemizin ne de partimizin tahammülü yoktur" vurgusunu yaparak, CHP’nin iktidarı için toplumsal mutabakatın gerekliliğini dile getirdi.

"32 YILLIK SİYASİ TECRÜBEMİ PARTİMİN HİZMETİNE SUNMAYA HAZIRIM"

Uysal, "Bu tablo şekillenmediği sürece, koşulların zorluğuna aldırış etmeden, 32 yıllık siyasi tecrübemi partimin hizmetine sunmaya hazırım" ifadelerini kullandı. Uysal, ayrıca toplumsal mutabakatı sağlamak, Anadolu’nun potansiyelini harekete geçirmek ve Cumhurbaşkanı adayını seçtirmek için çalışacağını belirtti.

ÜMİT UYSAL KİMDİR?

Ümit Uysal, 1970 yılında dünyaya geldi. 1991'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, üniversite yıllarında edebiyat dergilerinde öyküler kaleme alarak sinema ve tiyatroya ilgi gösterdi. Avukatlık kariyerine memleketi Antalya'da 1991'de başlayan Uysal, 9 Eylül 1992'de yeniden faaliyete geçen Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı. Partinin kurucu il meclisinde görev alarak il yönetim kurulu üyeliği ve gençlik kolları başkanlığı yaptı. 2001 yılında, 31 yaşındayken il başkanı seçildi.

Uysal'ın liderliğindeki CHP, 2002 genel seçimlerinde Antalya'da 13 milletvekilliğinden 8'ini kazanarak büyük bir başarı elde etti. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve "Komşularım" diyerek hitap ettiği Muratpaşalıların oylarıyla belediye başkanı oldu. 2019 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilip bu görevi sürdürdü ve Mart 2024'te %62.3 oy oranıyla tekrar Muratpaşa Belediye Başkanı seçildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Uysal, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Aynı zamanda "Lavinya'nın Aşkla İmtihanı" isimli bir öykü kitabı da bulunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *