"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP'den olağanüstü çağrı: Can Atalay için 10 Eylül’de Meclis toplanmalı

CHP'den olağanüstü çağrı: Can Atalay için 10 Eylül’de Meclis toplanmalı

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Anayasa Mahkemesi'nin Gezi davası hükümlüsü ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkındaki kararı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nu 10 Eylül'de tekrar olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurdu.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında üniversite öğrencilerinin barınma sıkıntısına dikkat çekti. İktidarın yurt sorununu çözmediklerini ve gençleri kendi kaderlerine terk ettiklerini belirten Emir, ailelerin geçim zorluğu çekerken çocuklarına özel yurt bulmak zorunda kaldığını ifade etti. Emir, özel yurtların yıllık ücretlerinin 120 bin ile 300 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

"MAYMUN ÇİÇEĞİ İÇİN ÖNLEMLER YETERSİZ"

Maymun çiçeği (mpox) hastalığı hakkında Sağlık Bakanlığı'nın yetersiz önlem aldığını ve bilgilendirme yapılmadığını söyleyen Emir, "Yine aynı şeyin olmasından kaygılıyız. Sağlık Bakanı'nı buradan uyarıyoruz; bu kez Covid-19'daki yanlışa düşmeyin, süreci şeffaf yürütün, saklamak yerine tedbir alın, bu hastalığın yayılmasına karşı etkili önlemler alınmasını kolaylaştırın. Çünkü siz 'yok' deyince virüs yok olmuş olmuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün, ildeki sağlık kuruluşlarında maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alınmış hasta bulunmadığını duyurduğunu belirten Emir, ancak kendilerine gelen bilgilerin aksine Ankara'da 4 vakadan üçünün Bilkent Şehir Hastanesi'nde, birinin ise Etlik Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımda olduğunu iddia etti. Bu bilgilerin doğruluğunun teyide ihtiyaç duyduğunu söyledi.

"MECLİS'İN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMASINI TALEP EDİYORUZ"

Anayasa Mahkemesi'nin, Can Atalay hakkındaki kararı dolayısıyla yaptıkları olağanüstü toplantı çağrısı üzerine TBMM Genel Kurulu'nun toplandığını ve görüşmeler sırasında yaşananları hatırlatan Emir, bu görüşmenin amacına ulaşmadığını söyledi. CHP Grup Başkanvekili Emir, "Biz tekrar 10 Eylül'de Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. 10 Eylül'de Meclis'in olağanüstü toplanmasını ve Can Atalay'ın milletvekili olduğunun bir kez de Genel Kurul'da tekraren bildirilmesini, okunmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti ile bu konuda bir iletişimlerinin olmadığını, MHP'nin de kendisini bu tartışmanın dışında tuttuğunu belirten Emir, "Engin Alan mahkeme kararıyla cezaevinden çıkarılıp milletvekili olduğunda çok mutlulardı. Devlet Bahçeli 'İyi ki Anayasa Mahkemesi var' demişti. Ama bugün söz konusu Can Atalay olunca o tutumlarını unutuyorlar. Anayasa Mahkemesi'ne meydan okuyacak, 'Anayasa Mahkemesi kapatılsın' diyecek kadar ileri gidiyorlar" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *