"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP'li Nurten Yontar peruğunu çıkardı: Vekiller ayakta alkışladı

CHP'li Nurten Yontar peruğunu çıkardı: Vekiller ayakta alkışladı

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, TBMM Genel Kurulu'nda 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayına dikkat çekmek için açıklamalarda bulundu. Yontar, kendisinin de meme kanseri olduğunu, tedavisinin devam ettiğini söyleyerek kafasındaki peruğu çıkardı. Milletvekilleri, Yontar'ı ayakta alkışladı.

TBMM, 8 Ekim'de İsrail gündemiyle toplandı. Meclis, kapalı oturumun ardından Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı.

CHP'Lİ YONTAR MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, gündem dışı söz alarak meme kanserinde erken teşhisin önemi için 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na yönelik açıklamalarda bulundu. 

Yontar, Sağlık Bakanlığı'nın, yerel yönetimler, üniversiteler ve sağlık kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kadınların meme kanseri konusunda farkındalığının artırılması gerektiğini ifade etti.

Yontar, "Rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısı ergenlikten itibaren yaş sınırı olmaksızın her kadına uygulanabilmelidir. HPV aşısını rutin olarak uygulayan ülkelerde yapılan araştırmalarda bu kanserden yüzde 80 korunduluğunu göstermiştir. Rahim kanserine yakalanmamak için HPV aşısının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı'ndan karşılanması büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

KANSER OLDUĞUNU AÇIKLADI 

Yontar, kendisinin de meme kanseri olduğunu, tedavisinin devam ettiğini belirterek, kafasındaki peruğu çıkardı. Milletvekilleri Yontar'ı ayakta alkışladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *