"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Siyaset Davutoğlu'ndan açıklama: DEVA Partisi birleşmeye hazır değil

Davutoğlu'ndan açıklama: DEVA Partisi birleşmeye hazır değil

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşme görüşmeleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu "Yeni Bir Sabah" programına katılan Davutoğlu, her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını, ancak DEVA’nın birleşmeye henüz hazır olmadığını vurguladı.

Birleşme süreciyle ilgili olarak Davutoğlu, "Birleşelim diye teklif götürdüm" diyerek, DEVA ile birleşmenin ön koşullarını detaylandırdı. Bu bağlamda, "DEVA ile birleşmekse birleşmek, Saadet ile de grup kurmak dedik. DEVA ile birleşemedik, Saadet ile grup kurduk. İsmimizden de fedakarlık ettik, mesele de değil," ifadelerini kullandı. Ayrıca, iki parti arasında isim değişikliği üzerine de konuştu; "Birleşelim diye teklif götürdüm. Gelecek Partisi olarak kalırsa isim Babacan başkan olsun, isim DEVA Partisi kalırsa, Davutoğlu genel başkan olsun dedim."

Davutoğlu, DEVA Partisi’nin grup kurma önerisinin de kabul edilebileceğini belirtirken, "Sayın Babacan'a dün gece de söyledim, grup meselesi de kabulümüz ama şu anda bizim Saadet Partisi'yle zaten yürüyen bir grubumuz var ve gayet de iyi yürüyor," dedi. Gelecek Partisi ile Saadet Partisi arasındaki mevcut iş birliğinin devam edeceğine dikkat çeken Davutoğlu, "Bir yıl sonunda yeniden değerlendireceğiz dedik. Ben bu konuda ilkelere uyarım, usulüne uyarım," şeklinde ekledi.

Ayrıca, Davutoğlu, Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmeyi de gündeme getirerek, "Sayın Karamollaoğlu'na dedim ki, biz sizinle bir yıllık bir şey yapmıştık, taahhütte bulunmuştuk. O bir yıl doldu. Evet. Devam ediyor muyuz?" ifadelerini kullandı. Geçmişteki anlaşmaların üzerinden geçtiğini hatırlatan Davutoğlu, Saadet isminin artık Gelecek Partisi ismiyle değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Davutoğlu, "Bizim pozisyonumuz birleşmeye dahil her opsiyona evet diyoruz. Her opsiyona. Yeter ki mecliste AKP-CHP kutuplaşmasının karşısında bir yani ortada bir merkez sağ ihtiyacı karşılasın.

Sayın Babacan tabii saygı duyarım kurulları var istişare edecek. O kurullar da yaptığı istişarede birleşme değil de grup kurma üzerine duralım dedi. Ben de grup kurma konusunu zaten bizim grubumuz var şu anda Saadet'le konuşuruz. DEVA şu veya bu modelde birleşmeye daha henüz hazır değil." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *