"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4971 %0.09
36,4048 %0.12
3.382.592 %4.41
2.956,43 0,72
Ara
İşçi Haber Siyaset DEM Parti Eş Genel Başkanı'ndan Bahçeli ile tokalaşma yorumu

DEM Parti Eş Genel Başkanı'ndan Bahçeli ile tokalaşma yorumu

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaşması hakkında yaptığı açıklamada, bunun Meclis çatısı altında olağan bir durum olduğunu belirtti. Bakırhan, "Meclisin asıl görevlerinden biri, bu tür diyalog ve müzakere ortamlarını sağlamaktır. Bugüne kadar böyle bir zemin oluşmadığı için şaşkınlık olabilir, ancak olması gereken budur," dedi.

Bakırhan, DEM Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülkede "ciddi bir işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk ve adaletsizliğin hüküm sürdüğünü" iddia etti.

"AK Parti'nin tarif ettiği Türkiye ile yerelde yaptığımız buluşmalardaki tablo birbiriyle benzeşmiyor, yakın bile değiller" ifadesini kullanan Bakırhan, Türkiye'yi içinde bulunduğu karanlık tablodan bu iktidarın çıkaramayacağını söyledi.

Narin Güran cinayetinin hala aydınlatılmadığını anımsatan Bakırhan, bu cinayetin peşini asla bırakmayacaklarını, Meclisin bunu araştırması için de adım atacaklarını belirtti.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakırhan, şunları kaydetti:

"Önce yol temizliği yapın. Yeni anayasadan ne beklediğinizi ne düşündüğünüzü topluma açıklayın sonra sivil mi olacak, yeni mi olacak, demokratik mi olacak ona hep birlikte karar verelim. DEM Parti olarak bizim hiçbir kesimin sembolleri ve değerleriyle bir sorunumuz yok ama bu ülkede herkesi bir etnik kimliğe sığdıran bir anayasayı da kimse bize asla kabul ettiremez. Yeni bir yurttaşlık tanımının, başta parlamento olmak üzere toplumda cesurca yapılması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Yine, bizim, ülkenin başkentiyle diliyle bir sorunumuz yok ama siz de kabul edersiniz bu ülkede çeşitli halklar yaşıyor. Halkların kendi ana dilini konuşması, ana dilinde eğitim görmesi, herkese anne sütü kadar helaldir. En önemlisi bizim cumhuriyetle bir sorunumuz yok ama kimse bize 'inkarcı bir cumhuriyetle 100 yıl daha yaşayın' diye bir anayasa yaptıramaz. Biz demokratik bir cumhuriyet istiyoruz. Biz halkların ve inançların kendi farklılıklarıyla yaşadıkları, kendilerini var ettikleri farklılığa saygı duyan demokratik bir cumhuriyet mücadelesi yürütüyoruz."

Muhalefete de seslenmek istediğini dile getiren Bakırhan, "Son günlerde kimi pratikleri ve söylemleri toplumu şaşırttığı gibi siyaseti de bizleri de şaşırtıyor. Değişim iddiasındaysanız anayasa konusunda tutucu davranmamalısınız." dedi.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ İLE TOKALAŞMASI

Grup toplantısının ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Genel Kurulda tokalaşmasına ilişkin soru bir üzerine Bakırhan, şunları söyledi:

"Bence anormal bir durum yok. Aslında Meclis çatısı altında olması gereken bir tabloydu. Bugüne kadar böyle müzakere, diyalog zemini olmadığı için herkes şaşırmış olabilir. Meclisin asıl görevlerinden birisi budur. Halklar bizi buraya niye seçip gönderdiler? Türkiye'nin temel meselelerini konuşup çözüm yolları üretmek için. Türkiye'nin bir toplamsal barışa ihtiyacı var. Yanı başımızda çatışmalar, savaşlar var. Nereye sıçrayacağını bilmiyoruz. Bu süreçte her zamankinden daha fazla diyalog ve müzakereye ihtiyaç var. Sayın Bahçeli'nin gelmesi de gayet normaldi, anormal bir durum yoktu."

Bir gazetecinin, Bahçeli'nin, TBMM'deki yasama yılı resepsiyonunda "barışa dair açıklamalarda bulunduğunu" belirterek, bunun yeni bir sürecin işareti olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini sorması üzerine Bakırhan, "Sadece bir tokalaşmaktan yeni bir süreç çıkar mı bilmiyorum ama Türkiye'nin toplumsal barışa ihtiyacı olduğu konusu doğru. Mecliste, başta iktidar olmak üzere bütün siyasi partilerin bu toplumsal barışı örecek söylemlerde bulunması ve adımlar atması gerek." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *