"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Siyaset DEM Partili Önder’den Bahçeli ve Erdoğan’a teşekkür

DEM Partili Önder’den Bahçeli ve Erdoğan’a teşekkür

Siyaset arenasında gündem, yeniden çözüm süreci tartışmalarıyla hareketlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, TBMM açılışında DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşması, siyasette "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, TBMM açılışında DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşması, siyaset gündeminde büyük yankı uyandırdı. Bahçeli, tartışmaların ortasında yaptığı açıklamada terör örgütüyle müzakere edilmesine kapıları kapattı. Bahçeli, “Terörist başı buyursun, örgütün bittiğini ve tasfiye edildiğini ilan etsin. Ancak devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin,” diyerek net bir mesaj verdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bahçeli’nin açıklamasına yanıt vererek, “O halde tecridi kaldırın, Sayın Öcalan’ın kendi örgütüne ve arkadaşlarına ne diyeceğini hep birlikte görelim,” diyerek sürecin farklı bir yöne evrilmesi gerektiğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE SÜRPRİZ TEŞEKKÜR

DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür ederek dikkatleri üzerine çekti. Önder’in açıklaması şu şekilde oldu:

"Aslında kuyu derin değil ip kısadır. Barışa gönül indiren, köklü tarihi meselemizi ilk defa bir konuşma eksinine çekmeye çalışan Sayın Cumhurbaşkanına Sayın Devlet Bahçeli’ye ve barış meselesinde gönül indiren herkese şahsi olarak bu konuda bedel ödemiş kardeşiniz olarak şahsım adına teşekkür ediyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *