"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2739 %0
37,0351 %0.01
2.303.670 %-0.146
3.024,39 -0,12
Ara
İşçi Haber Siyaset Eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye hapis istemi

Eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye hapis istemi

Eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında iddianame düzenlendi. Savcılık, İlgezdi ve 8 şüpheli için 2'şer yıla kadar hapis cezası talep etti.

Eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında, başkanlık yaptığı dönemde ruhsata aykırı inşa edilen 6 yapıya ilişkin yıkım kararlarını uygulamadığı iddiasıyla "görevi kötüye kullanma" suçundan iddianame düzenlendi. Savcılık, İlgezdi ve 8 şüpheli için 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapis cezası talep etti.

AA'da yer alan habere göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Ataşehir'deki imara aykırı yapılarla ilgili İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince hazırlanan ön inceleme raporuna yer verildi.

İLGEZDİ VE 8 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

Raporda, ilçede İmar Kanunu'na aykırı olarak inşa edilen bazı projelerin bulunduğu, bunlardan bazıları için kanunun ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapılara ilişkin düzenlemeleri içeren 32. maddesi kapsamında işlem yapılmasına karar verildiği ancak belediye görevlilerinin bu kararlara uymadığı belirtildi. Bu durum üzerine İçişleri Bakanlığı, görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle İlgezdi ve 8 kişi hakkında soruşturma izni verdi. Danıştay'a yapılan itirazın da reddedildiği aktarılan iddianamede, İlgezdi ve 8 şüphelinin Belediye Encümeni tarafından 2020-2021 yılları arasında verilen ruhsata aykırı yapıların yıkılması yönündeki karara uymadığı ifade edildi.

İddianamede, suçlamaları kabul etmedikleri belirtilen Battal İlgezdi, Mahmut Murt, Mehmet Ali Düzova, Sinem Taş, Aysun Gökçen, Cenan Arslan, İlhami Yılmaz, Kalender Özdemir ve Mahmut Benli'nin "görevi kötüye kullanma" suçundan 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında, şüphelilerin yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *