"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Siyaset Eski siyasetçi Besim Tibuk’tan Cumhuriyet Dönemi’ne ağır eleştiriler: Yalan bilgiyle dolu

Eski siyasetçi Besim Tibuk’tan Cumhuriyet Dönemi’ne ağır eleştiriler: Yalan bilgiyle dolu

İş insanı, Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) kurucusu ve eski başkanı Besim Tibuk, Cumhuriyet'in ilk yıllarını eleştirdi.

Yeni Şafak'a konuşan iş insanı, Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) kurucusu ve eski başkanı Besim Tibuk, eleştiri oklarını Cumhuriyet Dönemi'ne çevirdi. O dönemin tarihinin yalan bir şekilde anlatıldığını iddia eden Tibuk, şu ifadeleri kullandı:

Resmi tarihte de birçok yalan var. Bilinçli bir şekilde beyin yıkanıyor. Onun için o 27 seneyi herkes muhteşem bir dönem olarak hatırlıyor maalesef. Cumhuriyet Dönemi çeşitli açılardan çok başarısız bir dönemdi. Bilhassa ekonomik açıdan. Yüzde 7 kalkınma hızı sağlandı bilgisi yalan. O zamanki rakamlar hep uydurmadır. Başta bir Milli Şef vardır bir de onun ve yardımcılarının seçtiği bir meclis vardır. O meclis nasıl seçiliyordu? Millet seçim yapılıyor sanıyor. Önce Mustafa Kemal'e sorarlardı, O 30 kişi yazardı. Zaten kimi listeye koysa seçiliyor. Ondan sonra İnönü diyelim ki ikinci adam, İnönü de 100 kişilik liste verirdi. Geri kalanı partinin genel sekreteri ve yardımcıları doldururdu. Mesela Ahmet oğlu Mehmet hayatında Muş'u görmemiş, Muş'tan mebus seçilirdi.

Tibuk'un bu sözlerinin yer aldığı sosyal medya videosuna birçok yorum geldi. Bazı kullanıcılar Tibuk'a katılırken bazıları ise bu yorumları eleştirdi.

BESİM TİBUK KİMDİR?

Besim Tibuk, 1945 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesinin Arılı köyünde dünyaya geldi. İlk öğrenim hayatını Murgul'da, orta öğrenimini ise Kars, Artvin ve İzmit'te tamamladı. 1962 yılında AFS bursu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti ve liseyi burada bitirdi. 1968 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu ve aynı zamanda İşletme İktisadi Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. 1964 yılında turizm sektörüne tercüman rehber olarak adım attı.

Kariyerinde birçok seyahat acentesinde yöneticilik yaptıktan sonra, 1974 yılında Net Turizm'i kurdu. Demokrat Parti'nin kuruluşuna önemli katkılarda bulunan Tibuk, İstanbul İl Başkanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. 26 Temmuz 1994 tarihinde arkadaşlarıyla birlikte Liberal Demokrat Parti'yi kurdu. Ancak LDP'nin seçimlerde düşük oy alması nedeniyle genel başkanlık görevini Ercan Çalı'ya devretti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *