"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Siyaset İYİ Parti lideri Dervişoğlu: Gençler mevcudu normal sanıyor

İYİ Parti lideri Dervişoğlu: Gençler mevcudu normal sanıyor

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, gazetecilerle gerçekleştirdiği buluşmada gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu, AK Parti’nin siyasi alandaki başarısını kabul ederken, muhalefetin durumunu eleştirdi ve en büyük kaybedenin kim olduğunu açıkladı.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Ankara'da düzenlenen buluşmada, gazete ve televizyonların temsilcileriyle bir araya geldi.

Dervişoğlu, AKP'nin siyasi alandaki başarılarına dikkat çekerken, muhalefete yönelik eleştirilerini dile getirerek "Merkez siyaset" çağrısını yineledi. 

Yakın dönemde "merkez siyasetin yeniden inşası" konusundaki çağrısını hatırlatan Dervişoğlu, “Bugün Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birleştirici ve kucaklaştırıcı bir siyasi yönelime ihtiyaç duyduğu tartışmasız bir gerçektir” ifadelerini kullandı. 

Son 22 yılın Türkiye'nin ekonomik ve sosyal yapısında derin yaralar açtığını vurgulayan Dervişoğlu, "Bu süreç aynı zamanda Türkiye'nin de bir yenilenmeye mecbur olduğu gerçeğini açıkça ortaya koyuyor" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ BİRLEŞTİRİCİ VE KAPSAYICI SİYASETLE İNŞA EDİLMELİ"

Buluşmada yaptığı açıklamalarda, “Dikkat ederseniz son zamanlarda partilerden daha çok kişilerden bahsediyor ve ortak geleceğimizi, kurumsal politikalar yerine şahıslar üzerinden kurgulanmış bir siyasi planlamaya terke zorlanıyoruz. Bu değiştirmeye mecbur olduğumuz sistemin bize dayattığı ve asla kabul edemeyeceğimiz bir handikaptır. Türkiye'nin geleceği birleştirici ve kapsayıcı bir siyasetle yeniden inşa edilmelidir. Biz bunun için varız ve mutlaka başaracağız” dedi.

“GENÇLER, İYİNİN NE OLDUĞUNU BİLMEDİĞİ İÇİN MEVCUDU NORMAL SANIYOR”

Dervişoğlu, gençlerin mevcut durumu normal olarak kabul ettiklerini belirterek, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidara geldiği yıl doğan ve bugün 22 yaşında olan gençlerimiz iyinin ne olduğunu bilmedikleri için mevcudu normal sanıyorlar. Toplumda her çarpıklığı normal karşılar, kabul eder hale getirdiler. Başka bir ifadeyle hepimizi alıştırdılar. Bu tabloya baktığımda vatandaşı kötüye razı etmeyi başaran Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyaseten başarılı olduğunu fakat iyi olanı doğru bir biçimde anlatamayan, iyilik için rıza üretemeyen muhalefetin de en büyük kaybeden olduğunu itiraf etmem gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *