"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Siyaset İYİ Parti'de ayrılık fırtınası: Şırnak İl Başkanı ve 41 kişi istifa etti!

İYİ Parti'de ayrılık fırtınası: Şırnak İl Başkanı ve 41 kişi istifa etti!

İYİ Parti’de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin istifalarının ardından, İYİ Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Yılmaz İlçi ile birlikte 41 kişi daha partiden ayrıldı.

İYİ Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Yılmaz İlçi, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, “İYİ Parti Şırnak İl Başkanlığı görevimden istifa ettim. Başkanlığını yaptığım İYİ Parti Şırnak İl Yönetiminden ve İYİ Parti Şırnak İl Disiplin Kurulunda olanlardan toplam 41 kişi istifa etmiştir” ifadelerini kullandı.

İstifalar, 2023 yılından bu yana İYİ Parti’yi sarsan bir dizi ayrılığın sonuncusu olarak dikkat çekiyor. Partinin kurucularından Koray Aydın ve birçok önemli ismin yanı sıra, bazı milletvekilleri de partisinden ayrıldı.

Bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici ve eski İYİ Parti genel başkan yardımcısı Bahadır Erdem, CHP'ye katılmışken, İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri Seyithan İşsiz ve Ahmet Ersagun Yücel ise AK Parti'ye geçti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *