"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Siyaset İYİ Partili isim Can Atalay için toplantıya karşı: Gergin ortamda bulunmak istemiyorum

İYİ Partili isim Can Atalay için toplantıya karşı: Gergin ortamda bulunmak istemiyorum

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'in, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararı doğrultusunda TBMM Genel Kurulu'nu 10 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağırma girişimi, İYİ Parti'de tepkiye yol açtı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'nin Gezi davası hükümlüsü Can Atalay için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma girişimine karşı çıkarak, bu tür toplantıların Meclis'te gerginlik yaratabileceğine dikkat çekti. Zorlu, olağan yasama döneminin beklenmesi gerektiğini belirtti.

Zorlu, Ekol TV'ye yaptığı açıklamada, bu tür toplantıların gerginliğe neden olabileceğini ifade ederek bu çağrıya katılmayacaklarını belirtti. Geçmişte yaşanan olağanüstü toplantılarda ortaya çıkan olumsuz görüntüleri hatırlatan Zorlu, "Parlamento, bu tür durumlarla anılmamalı. Bu durum beni hem üzüyor hem de mahcup ediyor. Can Atalay için normal yasama dönemini beklemeliyiz; zaten gerekli oylama da yapıldı" dedi.

Partisinin alacağı karara saygı duyduğunu belirten Zorlu,"Parlamenter demokrasiye dönüş çağrıları yapılırken, böyle bir ortam yaratılması milletimizin kafasını karıştırıyor. Milletimiz haklı olarak, 'Böyle mi parlamenter sisteme döneceksiniz?' diye soruyor. Ben, bu toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir ortamda bulunmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay için 10 Eylül'de Meclis'i ikinci kez olağanüstü toplantıya çağıracak. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "10 Eylül'de Meclis'in olağanüstü toplanmasını ve Can Atalay'ın milletvekili olduğunun bir kez de Genel Kurul'da tekraren bildirilmesini, okunmasını talep ediyoruz" demişti.

CHP Grup Başkanvekili Emir, "Biz 10 Eylül'de Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Meclis'in olağanüstü toplanmasını ve Can Atalay'ın milletvekili olduğunun Genel Kurul'da tekrar bildirilmesini istiyoruz" şeklinde konuşmuştu. Emir, bu konuda AK Parti ile bir iletişimlerinin olmadığını, MHP'nin de kendisini bu tartışmanın dışında tuttuğunu belirterek, "Engin Alan cezaevinden çıkarılıp milletvekili olduğunda çok mutluydular. Ama Can Atalay konusunda aynı tutumu sergilemiyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

MECLİS DAHA ÖNCE TOPLANMIŞTI

TBMM Genel Kurulu, muhalefetin çağrısı üzerine Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay ile ilgili kararını görüşmek için olağanüstü toplanmıştı. Toplantıda TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile AK Parti'liler arasında tartışma çıkmış, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Şık'a yumruk atarak yere düşürmüştü. Saldırı sırasında DEM Parti Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de yaralanmıştı.

Genel Kurul’da Şık ve Özalan’a kınama cezası verilmişti. İYİ Parti, Ahmet Şık’a kınama cezası verilmesine “evet” oyu vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *