"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2743 %0
37,0500 %-0.01
2.311.449 %-0.76
3.028,28 0,01
Ara
İşçi Haber Siyaset Kılıçdaroğlu’na hapis ve siyasi yasak şoku! İfade özgürlüğünün sınırlarını aştı mı?

Kılıçdaroğlu’na hapis ve siyasi yasak şoku! İfade özgürlüğünün sınırlarını aştı mı?

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak getirilmesi de istendi.

Sabah gazetesinin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, "Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ifade özgürlüğü veya eleştiri sınırlarını aştığı ve suç işlediği yönünde yeterli delil bulunduğu" belirtilerek dava açıldığı ifade edildi.

İddianameye göre, eski CHP lideri, “Zincirleme şekilde Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret” suçu kapsamında 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ile karşı karşıya.

Kılıçdaroğlu’nun bu süreçte yargı önüne çıkması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, durdurulan Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait TIR'ların görüntülerini, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılanmış ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bu davanın ardından dönemin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, karara tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu, “Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır. Biz yıllarımızı demokrasi için harcadık, adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz bu ülkede. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettiler, demokrasiyi yok ettiler, hakim hakim olmaktan çıktı, gözünü dikmiş saraya nasıl talimat gelecek diye bekliyor. Bunların hiçbiri hakim değil, yargı dağıtmıyor, sadece sarayın sopası görevini yerine getiriyorlar” diyerek sert bir açıklama yapmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *