"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2965 %-0.01
37,0546 %0.09
2.288.892 %-1.294
2.997,47 0,16
Ara
İşçi Haber Siyaset Kripto para yasasına CHP'den tepki: AYM'ye iptal başvurusu yapıldı

Kripto para yasasına CHP'den tepki: AYM'ye iptal başvurusu yapıldı

CHP, AK Parti tarafından hazırlanan kripto para düzenlemesinin bazı hükümlerinin kamu yararına aykırı olduğunu öne sürerek, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kripto paralarla ilgili getirilen düzenlemenin belirli maddelerinin iptal edilmesi ve yürürlüklerinin durdurulması talebiyle AYM'ye başvurduklarını duyurdu.

Gökhan Günaydın, AYM'ye yaptıkları başvuru hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Günaydın, "2 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ve 26 Haziran 2024 tarihli Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a ilişkin olarak, Anayasa Mahkemesi'nde yürürlüğün durdurulması ve iptali istemiyle dava açtık" dedi.

Günaydın, iptal ve yürürlüğü durdurma taleplerinin gerekçelerini şu şekilde sıraladı:

"Kripto varlık hizmet sağlayıcıların yapısının ve faaliyetlerinin, kripto varlık hizmet sağlayıcıların ortaklarının (ortak olabilmek için gerekli) nitelikleri kaybetmeleri halinde; mevcut paylarını devretmelerine yönelik işlemlerin, kripto varlık hizmet sağlayıcı ile müşteri arasında yapılacak sözleşmenin usul ve esaslarının kanuni ölçüt olmaksızın ve rekabetçi piyasa yapısını bozacak biçimde Sermaye Piyasası Kurulu'nca belirlenmesi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ifade özgürlüğünü sınırlayacak biçimde içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararı verebilmesi, kendisine çeşitli hak, yetki, görev ve sorumluluk yüklenen kripto varlık hizmet sağlayıcının mensuplarının kanun düzeyinde net bir biçimde tanımlanmaması."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *