"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Siyaset Meral Akşener'den iddialara sert yanıt: İYİ Parti'ye bağlılığım sorgulanamaz

Meral Akşener'den iddialara sert yanıt: İYİ Parti'ye bağlılığım sorgulanamaz

İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine yönelik "Beni İYİ Parti'ye oy vermeye ikna edin" şeklindeki iddialara yanıt verdi.

Akşener, İYİ Parti'ye olan bağlılığının sorgulanamayacağını belirterek, söz konusu haberlerin tamamen asılsız olduğunu ifade etti. 

Akşener, yaptığı açıklamada, “Haberlerde yer alan iddialar tamamen gerçek dışıdır. Bayram sürecinde partililerime, haberde belirtilen şekilde herhangi bir beyanatta bulunmadım. Son zamanlarda bazı medyalar tarafından ismim kullanılarak, hiçbir kaynağa dayanmayan yanlış haberler yayımlanmaktadır” dedi.

Akşener, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Kurucu Genel Başkanı olduğum İYİ Parti'ye olan aidiyetim ve bağlılığım kimse tarafından sorgulanamaz. Ayrıca, İYİ Parti dışında herhangi bir siyasi partiye oy vermeyeceğim de net bir şekilde ortadadır.”

Son olarak Akşener, “Basın ve medya organlarını, doğru, tarafsız ve kaynak belirterek haber yapmaya, toplumu da doğru bilgilendirmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti'nin kurucu lideri Meral Akşener'in, bazı partililere “Bir seçmen olarak beni İYİ Parti'ye oy vermeye ikna edin” şeklinde bir talepte bulunduğu iddia edilmişti. Medyada, Akşener için şu iddialar yer almıştı:

“İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in, yerel seçimler sürecindeki ‘hür ve müstakil’ tutumu, partinin seçmen nezdinde istediği karşılığı bulmadı. Oy oranı yüzde 3-4 seviyelerine gerileyen parti, kongreye gitmek zorunda kaldı ve Akşener genel başkanlıktan ayrıldı. Bu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme geniş bir tartışma yarattı. Akşener, bu süreçte kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda kendisini ziyaret eden bazı partililerle bir araya gelen Akşener’in, milletvekilleriyle de görüştüğü bildiriliyor. Meclis kulislerine yansıyan bilgilere göre, Akşener, ziyaret eden bazı partililere ‘Bir seçmen olarak beni İYİ Parti’ye oy vermeye ikna edin’ dedi.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *