"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Siyaset MHP'li Yönter'den CHP'ye çağrı: Susma, saklanma, konuş Özgür!

MHP'li Yönter'den CHP'ye çağrı: Susma, saklanma, konuş Özgür!

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "züppe" ifadesini kullanmasına sert tepki gösterdi.

Yönter, bu ifadeyle Türkiye’ye ve Türk milletine hakaret edildiğini belirterek, "Bu sözleri lanetliyorum" dedi. Yönter, ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenerek, "Özgür, sen ne diyorsun? Susma, saklanma, konuş Özgür" ifadelerini kullandı.

Tuncay Özkan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisi hakkında "gösteriş müptelaları" demesinin ardından kullandığı "züppe" ifadesi geniş yankı uyandırdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. MHP'li Yönter, Özkan'a tepki göstererek, "Cumhurbaşkanına züppe diyen ağız karanlık bir ağızdır ve Türkiye’ye düşman güçlerin etkisi altındadır" dedi. Yönter, CHP lideri Özgür Özel’e ise "Susma, sinme, saklanma, konuş Özgür" çağrısında bulundu.

Yönter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

"Devletin başına, cumhurun başkanına züppe diyen ağız karanlık ağızdır, hasım güçlerin ambargosu altındadır, Türkiye’ye ve Türk milletine hakaret etmiştir… Lanetliyorum… Özgür, sen ne diyorsun? Susma, sinme, saklanma, konuş Özgür!"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *