"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Siyaset Özel'den Dervişoğlu'na telefon: Anlaşma yapıldı

Özel'den Dervişoğlu'na telefon: Anlaşma yapıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği seçimleri için İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimleri için İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile telefonda görüşme gerçekleştirdi.

Özel görüşmede Dervişoğlu'na Türkiye Belediyeler Birliği’nde İYİ Parti’nin de temsil edilmesi için teklifini sundu. 

CHP Genel Başkanı Özel, İYİ Parti’ye 1 encümen üyeliği teklif etti. Özgür Özel ile Müsavat Dervişoğlu mutabakata varırken, İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 14 encümenden birisi olacak.

EKREM İMAMOĞLU'NUN BAŞKAN OLMASI BEKLENİYOR

Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde delege sayısında çoğunluğu elinde bulunduran CHP'nin başkan adayı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İmamoğlu'nun seçmlerde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olacağı tahmin ediliyor.

Seçim sonucunda CHP'nin 8, AK Parti'nin 3 encümen üyeliği olacak. 

Sadece 2 delegesi bulunan İYİ Parti’nin, mevzuata göre encümen hakkı bulunmamasına rağmen CHP'nin teklifiyle 1 encümen üyesi olacak.

Özgür Özel ve Dervişoğlu, daha önce de seçimler konusunda konuşmuş ve İYİ Parti'nin Ekrem İmamoğlu'nu desteklemesi karşılığında 1 encümen üyeliği verilmesi konusunda mutabakata varılmıştı.

2 delegesi olan İYİ Parti’nin mevzuata göre encümen hakkı bulunmuyor.

Gazeteci İsmail Saymaz'dan elde edilen bilgilere göre CHP'liler, Özel ile Dervişoğlu arasındaki telefon görüşmesinin İYİ Parti Grup toplantısından önce olduğunu söyledi. 

DERVİŞOĞLU ÖZGÜR ÖZEL'İ HEDEF ALMIŞTI

Dervişoğlu İYİ Parti Grup toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir milletvekilinin parti değiştirdiğine ilk kez şahit olmuyoruz. Ayrıca bu zamana kadar partimizden ayrılıp, başka partilere intisap eden kişilerle ilgili olumsuz beyanlarda da bulunmadık. Suçu hep kendimizde ve tercihlerimizde aradık. Şimdi de aynı noktadayız.

Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız, sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken biz bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz. Onları Allah’a ve kendilerini bir makama getirmek için emek sarf edip, ter akıtan dava arkadaşlarımızın tertemiz vicdanlarına havale ediyorum.

Bizi ilgilendiren asıl mesele milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır.

Suçlulukları psikolojilerine yansımış olacak ki bir de utanmadan mazeretlerini sıralıyorlar. Yok, yerel seçimlerde şu oldu, yok Bilecik’te şöyle böyle oldu türünden gerekçeler yaratarak güya bir haklılık oluşturmaya çaba sarf ediyorlar.

Utanın beyler utanın. Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir.

Yüzleşmeden helalleşenlerin, helalleşip yine tekrar edenlerin, iktidardan aldığı dönem ödevinin farkındayız. Muhalefeti tek elde toplamaya çalışıp, iktidar ile oturacağı pazarlığın heyecanını normalleşme diye satanların iyice yumuşacık olup iktidara yaktıkları yeşil ışıkları görüyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *