"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Siyaset Özel'den İmamoğlu'na destek: Cezayı normalleştirmeyin

Özel'den İmamoğlu'na destek: Cezayı normalleştirmeyin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan hakaret davasıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. ABD'ye gerçekleştireceği ziyaretten önce yaptığı basın toplantısında, “Buradan bir cezanın olabilirliğini kimse normalleştirmesin.” diyerek durumu sert bir dille eleştirdi.

Özel, Birleşmiş Milletler Zirvesi ile paralel olarak New York'ta yapılacak olan Sosyalist Enternasyonal Toplantısı'na katılacağını ve burada Türkiye'nin gündem maddelerini dile getireceğini açıkladı. Özel, “Değişim kurultayımızın son gününde Sosyalist Enternasyonal’in küresel ve yerel sorunlara ilerici çözümler öneren komitesiyle birlikte Ankara Deklarasyonu’nu hazırlamıştık. New York’ta Ankara Deklarasyonu’nu sunacağım.” dedi.

Sosyalist Enternasyonal’in öncelikli gündem maddesinin İsrail saldırıları olduğunu belirten Özel, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği konusunun da gündeme geleceğini ve “AB’ye tam üyelik konusunda destek talebimizi ifade edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Özel açıklamalarında gündemdeki konulara da değindi. “Okullar hijyen yönünden korkunç durumda.” diyen Özel, “Personel alımı doğrudur ama bunun ağustos ayı içinde yapılıp, 9 Eylül günü okulların öğrencilere hazır hale getirilmesi gerekiyordu.” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki hafta öğretmenlerden ve emekli öğretmenlerden oluşacak heyetlerle okulları ziyaret edeceklerini söyleyen Özel, “CHP’li belediyeler temizlik konusunda destek vermeye hazır.” dedi.

İMAMOĞLU'NUN "AHMAK" DAVASI

CHP Genel Başkanı Özel’e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davası da soruldu. Partinin bu gündemle bir toplantı yapacağını ifade eden Özel, “Dün akşam kendisiyle bir görüşme yaptım. Biz her ihtimali göz önüne alıyoruz. Kimse bize olmadık bir davadan cezayı normalleştirmeye çalışmasın.” dedi.

Özel, “Buradan bir cezanın olabilirliğini kimse normalleştirmesin Türkiye’ye bu ayıbı bir daha yaşatacaklarını sanmıyorum.” ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *